Kortrijks bedrijf lanceert Smappee Switch

Kortrijk - Het Kortrijks bedrijf Smappee, bekend van de slimme energiemonitor met bijhorende app lanceert de Smappee Switch, een slimme stekker. Smappee Switch stelt bewoners in staat om op afstand hun huishoudelijke apparaten te monitoren en te bedienen.

Zogenaamde slimme stekkers kennen we al langer, net als hun kinderziektes: ze werken niet naar behoren, de data zijn niet nauwkeurig en ze zijn onhandig (lees: het bakje zit recht in de stekker, net achter een grote zware kast), zegt het bedrijf.

Smappee lost deze problemen op met Smappee Switch. Consumenten kunnen Smappee Switch gebruiken in elk huis met een Smappee-energiemonitor om 'domme' apparaten om te toveren tot slimme toestellen. Gebruikers kunnen de aangesloten toestellen aan- en uitzetten met één aanraking van de Smappee Switch – of van op afstand via de Smappee-app, op basis van het verbruik dat ze doorkrijgen via de app. Dit geeft bewoners de controle over hun apparaten en het zorgt er ook voor dat ze nooit onnodig elektriciteit verbruiken.

De Switch zorgt ook voor gebruikscomfort. Door de montage op een korte kabel, moeten gebruikers zich nooit in bochten wringen om apparaten aan of uit te schakelen. Daarnaast oogt het design ook mooi in elk interieur.

De Smappee Switch werd officieel voorgesteld op CeBIT in Hannover. 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio