Donelia Delporte was de laatste Leie Ambassadrice

Kortrijk - Drie jaar geleden werd de verkiezing van de Leie Ambassadrice uit Bissegem overgedragen aan een nieuw bestuur, onder de leiding van voorzitter Alien Decock uit Kortrijk. Na een zoektocht van drie jaar en drie pogingen tot vernieuwing, besluit het bestuur dat de verkiezing gedateerd is.

Het concept is al 12 edities lang hezelfde, het spreekt de jeugd niet meer aan, zeggen de organisatoren.

De organisatie: "De zoektocht naar gemotiveerde kandidaten verliep zeer moeilijk. Het bestuur onderschatte misschien ook wel de energie die in zo een verkiezing kruipt, want ook een aantal bestuursleden haakte af wegens tijdgebrek. Ook voorzitter Alien Decock zet een stap terug." 

Een kleine groep gemotiveerde bestuursleden wil het echter nog niet helemaal opgeven en als laatste poging zetten Céline, Eline, Nadine, Donna en Alien vanaf eind augustus een volledig nieuwe verkiezing op de Kortrijkse kaart.

De vijf: "We zetten met deze nieuwe verkiezing vooral in op social media, influencers, vlogs & blogs. Geen nerveuze lange voorstellingen meer in de micro, maar leuke vlogs die geprojecteerd worden. We houden een blog bij en zijn actief op social media. We zoeken eigenlijk een miss die onze nieuwe influcener kan worden."

Op 22 september zal de eerste editie plaatsvinden van Miss Leie Flanders.

De organisatoren: "We wilden het woordje ‘Leie’ nog behouden, als knipoog naar waar we ooit begonnen zijn. Maar we kozen voor ‘flanders’ omdat we geen Bissegemse verkiezing willen zijn, maar een Vlaamse verkiezing. Met andere woorden, alle dames die een connectie met de Vlaamse Leiestreek hebben zijn welkom op onze castings. We schappen de klassieke dansjes, de voorstellingen in de micro, de persoonlijke acts en zullen elk jaar rond een nieuw thema werken. Dit jaar is dat mode. De nieuwe miss zal dit jaar dus een “fashion-influencer” zijn. Alle proeven tijdens de show zijn ook rond dat thema opgebouwd." 

De volledige verkiezing, van persvoorstelling tot finale, zal van 22 augustus tot 22 september plaatsvinden. Wie zich geroepen voelt kan zich inschrijven via de blog missleieflanders.blogspot.com.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio