CORRECTIE. Nieuwe voorrangsregeling aan kruispunt Stationsstraat/Axelsvaardeken

CORRECTIE. Nieuwe voorrangsregeling aan kruispunt Stationsstraat/Axelsvaardeken

De voorrangsweg draait naar Axelsvaardeken, het verkeer rechtdoor moet voorrang verlenen. Foto: Koen Van Waesberghe

Wachtebeke - Eind 2017 besliste de gemeenteraad om het kruispunt van de Stationsstraat-Axelsvaardeken-Catharinastraat her in te richten. Afgelopen vrijdag werd het vernieuwd kruispunt geopend. In het artikel van zaterdag sloop een fout want uiteraard is het Axelsvaardeken, richting Overslag, de voorrangsrichting.

De werken aan het kruispunt begonnen eind mei en zouden vijftig werkdagen duren. Op vrijdag, de dertiende juli, mocht het gemeentebestuur aankondigen dat de werken ten einde zijn. Het bestuur trok er 125.000 euro voor uit.

Voortaan is de Stationsstraat ondergeschikt aan de Ramonshoek en het Axelsvaardeken. Dit betekent dat het doorgaand verkeer vanuit het Axelsvaardeken richting Overslag leidt. Wil je vanuit het Axelsvaardeken richting Catharinastraat of het centrum dien je voorrang te verlenen. Ook als je vanuit het centrum of de Catharinastraat komt dien je voorrang te verlenen aan het doorgaand verkeer.

Na het bouwverlof begint de volgende fase van de werken met wegenis- en rioleringswerken in Overslag/Ramonshoek/Vieruitersten/Brandstraat, het zogenaamde ‘Collector Overslag’.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio