RIP Albert Bracke: °27/5/1947 - +20/7/2018

Minivoetbalclub De Tempeliers verliest voorzitter/medeoprichter

Zelzate - Vrijdag overleed Albert Bracke. De mede-oprichter van minivoetbalclub De Tempeliers werd 71 jaar. Hij laat naast zijn echtgenote één zoon, één dochter en vijf kleinkinderen na. “Onze club wil hem een eervol afscheid geven”, zegt secretaris Eddy Roegiers.

Net nu De Tempeliers promoveren naar nationaal minivoetbal verliest het zijn voorzitter. Albert Bracke (71) sukkelde al een tijdje met de gezondheid. Binnen de vereniging gold hij als een clubicoon. “Hij zal erg gemist worden want hij was een zeer geliefd persoon binnen de vereniging”, aldus nog de secretaris. “Wij willen hem dan ook het nodige eerbetoon geven zodat hij voor altijd in de gedachten binnen de club blijft”.

Veertig jaar terug was Albert Bracke mede-verantwoordelijk voor de oprichting van De Metropoolvrienden. Later veranderde de naam naar De Withofvrienden om tenslotte verder te gaan onder De Tempeliers Zelzate. “Albert heeft er dan ook mee voor gezorgd dat onze vereniging, nu onder deze naam, een begrip is geworden”, zegt Roegiers nog, “niet alleen op Zelzate maar ook binnen de minivoetbalwereld”. Naast voorzitter was hij ook duivel-doet-het-al. In de gemeente was hij een bekend figuur, iedereen wist wie hij moest aanspreken op het vakgebied ‘minivoetbal’.

De afscheidsplechtigheid van de heer Bracke gaat komende donderdag om 10 uur door in ‘tKlooster, Aula Libera, in de Kerkstraat. Daarna zal de asverstrooiing plaats hebben in familiekring. 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio