Wielertoeristen verliezen voorzitter, KVV luidruchtig supporter

Wielertoeristen verliezen voorzitter, KVV luidruchtig supporter

De man overleed plots op 74-jarige leeftijd aan een hartfalen Foto: www.wtcdekatte.net

Zelzate - Vorige donderdag overleed heel plots Jozef De Koeyer. De man werd 74 en laat één vrouw, vier kinderen en tien kleinkinderen na. Vrijdag volgt de crematie in Lochristi.

Afgelopen donderdag overleed Jozef De Koeyer in Laarne. De man was perfect gezond en reed nog dagelijks met de fiets. Roken deed hij niet, hij dronk wel graag een pint met zijn vrienden. Donderdag ging hij, plichtsbewust, naar het huis van zijn zoon terwijl die met zijn gezin op reis was om de dieren te verzorgen. Hij werd er onwel en stierf ter plaatse aan een hartfalen. Drie van zijn vier kinderen waren op reis en keerden halsoverkop vanuit Frankrijk, Wenduine en Center Parcs naar huis terug.

Jozef De Koeyer is vrij goed gekend in Zelzate. Hij was ooit jeugdtrainer van FC Zelzate waar hij één van de eerste trainers van Pascal De Maesschalck was: “het is één van de trainers die me altijd zal bijblijven”, reageert De Maesschalck op Facebook. Sedert de fusie in 2008 was hij, samen met zijn boezemvriend Johnny Clemminck, één van de luidruchtigste thuissupporters van KVV Zelzate. Velen vergeleken hen met het duo ‘Statler en Waldorf’ die langs de zijlijn voor kabaal zorgden.

Samet met Frank De Lombaert (voorzitter), Gino De Meester (secretaris), Guido De Fleurquin (penningmeester) en bestuurslid Adelin Van Hecke richtte hij als ondervoorzitter sportclub De Katte op 23 juni 1990. In 1999 werd hij de nieuwe voorzitter van de ondertussen van naam gewijzigde WTC De Katte. Volgens Guido De Fleurquin, medestichter van de club, was Jozef het gezicht en boegbeeld van de club. “Wielertoeristen uit de Vlaamse gewesten zullen hem steeds blijven herinneren als een goedlachse en vriendelijk persoon. Bij de inschrijvingen kregen wij meermaals de vraag: “waar zit den Jef?” Zelf zei hij altijd dat wij niet de rapste en de schoonste zijn, maar wel de vriendelijkste. WTC De Katte zal anders zijn zonder onze Jozef, maar ik weet zeker dat wij bij elke organisatie zijn aanwezigheid zullen aanvoelen”, aldus nog een diep-aangeslagen De Fleurquin.

Komende vrijdag volgt de crematie. Om 10.45 uur is de samenkomst aan Westlede in Lochristi, om 11 uur start de uitvaartplechtigheid. Daarna wordt de urne bijgeplaatst op het kerkhof van Zelzate.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio