Diamant voor Georges en Anna

Diamant voor Georges en Anna

Samen met dochter Ann werden Georges en Anna Colpaert-Creve gehuldigd voor hun diamantan huwemijk Foto: Roland Vereecke

Wachtebeke - Zestig jaar na hun huwelijk vierden Georges en Anna, samen met dochter Ann en kleinkinderen Valérie en Gillis hun diamanten huwelijk. Georges startte in het vakverbond en via La Floridienne op Terdonk trok hij naar de S.C.S., het huidige Rain Carbon in Zelzate. Anna startte in de drukkerij van haar ouders. Nu genieten ze van de kleine dingen.

Georges Colpaert (88) en Anna Creve (82) werden onlangs plechtig ontvangen op het gemeentehuis. Samen met dochter Ann (53), kleindochter Valérie (26) en kleinzoon Gillis (24), vierden ze hun zestigste of diamanten huwelijk. Het koppel leerde elkaar kennen via een gemeenschappelijke vriend.

Na hun huwelijk woonde het jonge koppel drie jaar in bij Anna’s ouders. In 1961 verhuisden ze naar Dorp, wat later de Godhuisstraat zou worden. Vier jaar na hun verhuis zag dochter Ann het levenslicht, zijn zou op haar beurt met Valerie en Gilles voor kleinkinderen zorgen.

Om brood op de plank te krijgen en de kleine Ann te kunnen opvoeden begon moeder Anna eerst in de drukkerij annex winkel van haar ouders, na verloop van tijd werd ze moeder aan de haard. Georges begon te werken bij het vakverbond waarna hij verhuisde naar La Floridienne op Terdonk. Het grootste deel van zijn loopbaan bracht hij echter door bij La Société Chimique De Selzaete (S.C.S.) wat nu het huidige Rain Carbon aan de Vredekaai is, hij bleef er tot 1 februari 1992.

Na die oppensioenstelling genoot het koppel van de kleine dingen des levens. Georges houdt het nog steeds op voetbal, Anna heeft het meer voor lezen en muziek.

Na afloop van de huldiging klonk het koppel, samen met een vertegenwoordiging van het gemeentebestuur, en werden afspraken gemaakt om in 2023 hun Briljanten Bruiloft te vieren.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio