Beker van België, tweede ronde: Un.R.St-Louis-Saint-Léger – KVV Zelzate 4-4 (strafschoppen 5-4)

KVV verliest na strafschoppenreeks

KVV verliest na strafschoppenreeks

Zelzate redde het niet bij de Luxemburgse eerste-provincialer Foto: Koen Van Waesberghe

Zelzate - In de tweede ronde van de beker van België moest KVV in het verre Saint-Léger (provincie Luxemburg) de duimen leggen na het nemen van strafschoppen. Nochtans kwam het vier keer op voorsprong, de thuisploeg kwam steeds terug. In de strafschoppenreeks miste de thuisploeg niet en daardoor ontvangt het volgende week Olsa Brakel, KVV moet een nieuw seizoen wachten op zijn trip naar de Heizel.

Saint-Léger: Christophe Valentin, Anthony Giammarchi (73’ Morgan Toussaint), Quentin Koenig, Logan Collin, Roger Verger, Quintin Feltesse, François Boulanger (46’ Yann Marthe), Julien Fabry, Romain Delongueville, Jeremy Ansay en Joël Hentcho
KVV Zelzate: Arno De Craecker, Pieter Grootaert, Tars Notteboom (46’ Doran Mertens), Ennio Martens, Nicolas Van Buyten, Thomas Ampe, Jelte De Coninck, Emmanuel Annor, Richard Antwi-Manu (79’ Benjamin De Bremme), Jens Vandenhende en Roy Broeckaert (63’ Stijn-Cools-Ceuppens).
Doelpunten: 8’ De Coninck 0-1, 11’ Giammarchi 1-1, 27’ Broeckaert 1-2, 47’ Hentcho via strafschop 2-2, 48’ Grootaert 2-3, 57’ Collin 3-3, 76’ Van Buyten 3-4 en 82’ Toussaint 4-4
Strafschoppen: Vandenhende 0-1, Hentcho 1-1, De Coninck mist 1-1, Marthe 2-1, Grootaert 2-2, Koenig 3-2, Van Buyten 3-3, Toussaint 4-3, Mertens 4-4 en Collin 5-4.
Gele kaarten: Feltesse en Delognueville
Scheidsrechters: Antoine Urbain, Maxime Collard en Maxime Alexandre

In deze sportieve wedstrijd knalde Antwi-Manu op Valentin die loste, De Coninck benutte de rebound. Een hoekschop van Boulanger werd aan de tweede paal teruggekopt door Collin, De Craecker werkte weg in de voeten van Giammarchi die de gelijkmaker scoorde. Op het halfuur onderschepte De Coninck een bal in de thuisdefensie, hij legde breed tot bij Broeckaert die voor de 1-2 zorgde. Een verrassende vrije trap van Ansay ging net over de lat en Notteboom miste onbegrijpelijk op aangeven van Van Buyten. Op slag van rust ging een poging van Antwi-Manu nipt naast.

Mertens ging in de fout op Hentcho die zelf vanop de stip voor de 2-2 zorgde. Een kortgenomen hoekschop kwam via Van Buyten voor doel, Grootaert kopte KVV opnieuw op voorsprong. Net voor het uur werkte Collin een collectieve thuisaanval beheerst af. Een kwartier voor affluiten bediende Antwi-Manu De Coninck die Van Buyten de 3-4 aanbood, aan de overzijde miskeek iedereen zich op een verre vrije trap van Toussaint, 4-4.

In de beslissende strafschoppenreeks mikte De Coninck op de lat, de rest scoorde waardoor de eerste-provincialer van de provincie Luxemburg het volgende zondag thuis mag opnemen tegen Olsa Brakel, een ploeg uit tweede divisie.

KVV neemt het komende donderdag, 9 augustus, thuis op tegen de beloften van KAA Gent.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio