Onderwijskoppel viert gouden bruiloft

Onderwijskoppel viert gouden bruiloft

De familie was compleet bij de ontvangst op het gemeentehuis Foto: Roland Vereecke

Zelzate / Wachtebeke - Afgelopen zaterdag vierden Marcel en Rita hun gouden bruiloft. Beiden waren leerkracht aan de lagere rijksschool; zij gaf godsdienst, hij leerde menig Zelzatenaar lezen en schrijven. Het koppel kreeg twee dochters die zelf voor vijf kleinkinderen zorgden.

Marcel Van Buggenhout (72) en Rita Bellemans (71) werden afgelopen zaterdag plechtig ontvangen op het gemeentehuis. Vijftig jaar terug, op 3 augustus 1968 om precies te zijn, zweerden ze elkaar levenslange trouw en die dag moest gevierd worden.

Ze leerden elkaar kennen in 1965 terwijl ze op de tram wachtten. Op het ‘boerenbal’ sloeg de vonk over maar aangezien Marcel op internaat zat werden nogal wat liefdesbrieven, die voor het nageslacht bewaard bleven, geschreven. Zonder dat hun moeders, beide weduwe, het wisten stapten ze in het huwelijk.

Eén maand later moest Marcel in het leger. Het koppel woonde in Wemmel waar al vlug dochter Lieve het levenslicht zag. Met Inge werd later een tweede dochter geboren. In 1973 vestigde de familie zich in de Achterhoek waar ze nog steeds wonen. Ondertussen gaven ze les aan de lagere rijksscholen; Marcel gaf veel Zelzatenaren les in lezen en schrijven terwijl Rita voor de godsdienstige opvoeding zorgde.

Ondertussen stapten ook de dochters in het huwelijk. Lieve huwde met Pascal en vestigde zich in de Gaume-streek, ze kregen met Ludivine, Florence en Gaëtan drie kinderen. Inge huwde met Philip en trok naar Zelzate waar ze met Matthias en Thibo voor twee zonen zorgden.

In 2001 mocht Marcel genieten van een welverdiend pensioen, Rita volgde één jaar later. In de voormiddag zijn ze in hun tuin te vinden, in de namiddag -ook tijdens de winter- staat steevast een fietstocht op het programma. Ze gaan graag uit eten en durven regelmatig een zware natuurwandeling in onder andere de Voerstreek en de Provence aanvatten.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio