Dertien op zestien startende Wachtebekenaren komen aan

Thomas De Wilde loopt Dodentocht in iets meer dan tien uur

Thomas De Wilde loopt Dodentocht in iets meer dan tien uur

Thomas De Wilde werd tachtig kilometer vergezeld van zijn vader per fiets. Foto: if

Wachtebeke - Precies 10 uur en 37 minuten na zijn start kwam Thomas De Wilde als eerste dorpsgenoot aan in de Bornemse Dodentocht. Samen met vijftien andere Wachtebekenaren startte hij vrijdagavond rond 21 uur.

Vrijdagavond startten 13.000 sportievelingen aan de 49ste editie van de Bornemse Dodentocht. De lopers en wandelaars hebben 24 uur tijd om honderd kilometer te overbruggen. Onderweg komen ze vijftien stops tegen.

Voor het eerste in zijn geschiedenis werd het aantal inschrijvingen beperkt tot 13.000 deelnemers. Ook werd de startzone in twee gedeeld om deze vlotter dan voorgaande jaren te laten verlopen.

Thomas De Wilde uit Peene kwam als eerste dopsgenoot aan. Hij behaalde een gemiddelde van 9,5 kilometer per uur in zijn looptocht. “Voor het eerste liep ik het volledig parcours”, zegt de 22-jarige. De vorige vier edities liep ik meestal zestig tot zeventig kilometer en deed ik de rest al wandelend. Op geen enkel moment dacht ik aan opgeven, hoewel de nacht wel vrij zwaar is en ik stijve benen kreeg maar de assistentie van mijn papa, die vanaf kilometer twintig meereed met de fiets, deed ontzettend veel deugd”.

Vader is sneller dan zoon en dochter

Eric Van Himme was de volgende van onze gemeente, hij finishte om 12.18 uur. Goed twee en een halfuur later arriveerden zijn zoon Bram en zijn dochter Lena. Om 16.26 uur was het de beurt aan Barbara Miculin om de streep te halen en net voor zes uur eindigden Tim Van de Velde en Jürgen Dhaeze. Een minuut later, precies 21 uur na hun start finishten Wesley Degeest en Cindy Dhaeze.

Jean-Paul Van de Walle overschreed de finish om 19.04 uur, om 19.27 uur was het de beurt aan Imke De Pauw en Phaedra Stadeus en Valere Lambrecht eindigde zijn vijfde Dodentocht om 20.33 uur, hij haalde nog een gemiddelde van 4,2 km./uur.

Er waren ook drie ongelukkigen die de finish niet haalden: Ignace Aper stopte om 1.11 uur na 17,7 kilometer, op de stop van 36.6 kilometer haakten ook Wesley Gryp om 4.54 uur en Tibo Pinoy om 5.23 uur op.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio