Zes op tien deelnemers halen de eindstreep

Elf Zelzatenaren beëindigen Dodentocht

Elf Zelzatenaren beëindigen Dodentocht

Kristof Deschuymere van bloemenzaak 'Kristof & Mieke' uit de Chalmetlaan eindigde na een 18 uur en 18 minuten lange wandeltocht. Foto: if

Zelzate - Op de 49ste editie van de Bornemse Dodentocht haalden elf van de vijftien gestarte Zelzatenaren de streep. Kristel Cortvriendt wandelde als eerste dorpsgenoot over de meet.

Vrijdagavond startten 13.000 sportievelingen aan de 49ste editie van de Bornemse Dodentocht. De lopers en wandelaars hadden 24 uur tijd om honderd kilometer te overbruggen. Onderweg kwamen ze vijftien stops tegen.

Voor het eerste in zijn geschiedenis werd het aantal inschrijvingen beperkt tot 13.000 deelnemers. Ook werd de startzone in twee gedeeld om deze vlotter dan voorgaande jaren te laten verlopen. De eerste paar kilometer werden twee groepen gevormd die nadien samensmolten.

Kristel Cortvriendt uit de Omer De Bruyckerstraat overschreed als eerste Zelzaatse de meet, zij deed er precies 16 uur en 15 minuten over wat een gemiddelde snelheid van 6,2 km./uur opleverde. Twee minuten later, om 13.23 uur, was het de beurt aan Erna Hamerlinck om te finishen. Om 14.57 uur overschreed Stefaan Bottelberghe de meet en precies een kwartier later eindigde Kristof Deschuymere de Bornemse Dodentocht, om 15.56 uur was het de beurt aan Johan Van Hecke.

Om 18.00 uur, precies 21 uur na de start, finishte Günther Dhaeze, tien en elf minuten later finishten respectievelijk Jan Van Acker en Nicole De Decker. Om 19.06 uur eindigde Elle De Kuyper, om 19.58 uur was het de Claudine De Bruycker die finishte en om 20.20 uur mocht Elena De Prins de eer in de wacht slepen, zij haalde toch een gemiddelde snelheid van 4,3 km./uur.

Vier ongelukkigen moesten voortijdig opgeven, net na één/derde van de wedstrijd. David De Decker en Abraham Van Hoeve stopten op dit rustpunt om 4.48 uur, Cindy Roets om 5.23 uur en Aron De Meyer om 5.23 uur.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio