FOTO. Wespenplaag teistert The Qontinent

Foto: Koen Van Waesberghe

Wachtebeke - Vrijdagavond opende The Qontinent het Puyenbroeckse feest voor de liefhebbers van de zwaardere muzieksoort.

De elfde editie van The Qontinent is een even groot succes al vorig jaar qua toeschouwers. Er zijn nog geen ernstige feiten gemeld, de politie is er zichtbaar aanwezig en handhaaft een zero-tolerance wat betreft drugs. 

Vele jongeren uit verschillende landen deden zich zaterdag, op zes verschillende dansplaatsen, tegoed aan het gekreun van de boxen. Ronkende namen als ‘Angerfist’, ‘Warface’, ‘Korsakoff’ of andere Lowriderz’ spuidden hun beats dat het een lieve lust was. Veel aanwezigen maakten gebruik van de gratis oordopjes, velen deden dit ook niet.

Hoog vuurwerk is afgelast, het laag vuurwerk gaat door

“Er zijn enkele bestuurlijke aanhoudingen gebeurd wat betreft druggerelateerde feiten en openbare dronkenschap maar algemeen mogen we spreken over een heel rustige editie, het minder warme weer zit daar ongetwijfeld voor iets tussen, zegt korpschef Koen Van Poucke van de lokale politiezone Puyenbroeck, die de heel goede samenwerking is met de organisatie en de private beveiligingsfirma wil benadrukken.

Wat wel een probleem vorm zijn het aantal wespen, men spreekt zelfs over een ‘wespenplaag’. Verschillende mensen moesten verzorgd worden door de hulpposten. Zeker op de camping waar toch verschillende duizenden tenten staan heerst een ware wespeninvasie.

Zaterdag is het laag vuurwerk kunnen doorgaan onder constant toezicht van brandweerpost Zelzate van Zone Centrum. Ook de organisatie was met twee hoogtewerkers in de weer om alles te controleren, er vielen ook geen incidenten op dat gebied te melden.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio