UPDATE. Drie minderjarigen gevat na diefstal met inbraak in Zelzate-West

UPDATE. Drie minderjarigen gevat na diefstal met inbraak in Zelzate-West

De politie kwam massaal naar Zelzate-West afgezakt Foto: if

Zelzate - Afgelopen nacht is er een inbraak geweest in de Tweede Gidsenlaan. De politie is massaal met speurhonden aanwezig.

Afgelopen nacht, in de vroege ochtend, is er een diefstal met inbraak geweest in de Tweede Gidsenlaan. Er zou een achtervolging geweest zijn via de Koningin Fabiolalaan. De politie pakte ter plaats drie verdachten op..

“Rond vijf uur hoorde ik hier een auto met gierende banden vertrekken”, vertelt iemand uit de Koningin Fabiolalaan die liever anoniem wenst te blijven, “direct gevolgd door politiewagens. Waarschijnlijk was er een achtervolging bezig”.

Het gaat om een inbraak in de Tweede Gidsenlaan. Omwoners melden veel zwaar bewapende politieagenten, met inbegrip van speurhonden.

"Toen de bewoner zijn deur opende, stond hij oog in oog met drie personen, gewapend en alle drie drager van een bivakmuts", zegt Katrien Borms van het Oost-Vlaamse parket, "de drie verdachten die werden opgepakt zijn drie jongeren tussen 14 en 17 jaar, zij werden gearresteerd en worden op vordering van het parket voorgeleid voor de jeugdrechter in Gent.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio