Voetbal derde amateur A: KVC Wingene - KVV Zelzate 1-0

Thuisploeg wint op diefje van moedig KVV

Thuisploeg wint op diefje van moedig KVV

Semih Ede (18) verliest hier het duel van Bruning Foto: Koen Van Waesberghe

Zelzate - KVV zal zich zijn debuut in de nationale voetbalreeksen waarschijnlijk anders hebben voorgesteld. Op Wingene kwam het na tien minuten op achterstand, de thuisploeg verdedigde die 1-0 met hand en tand. Groen/wit start puntenloos zijn eerste seizoen in derde amateur A.

KVC Wingene: Dimitri Verhulst, James Lahousse, Denzel Van Fleteren, Olivier Demaitre, Gianni Lingier (46’ Yoeri Flederick), Aaron Bruning, Jens Hoornaert, Jeroen Vanthournout, Marko Petrovic (90’ Simon Vandewiele), Muhamet Rushiti (65’ Michael Kissi) en Jeremy Brogniez.
KVV Zelzate: Fréderique De Vleesschauwer, Stijn Cools-Ceuppens, Nico Blondeel, Pieter Grootaert, Tars Notteboom (82’ Semih Ede), Ennio Martens, Doran Mertens (70’ Roy Broeckaert), Nicolas Van Buyten, Thomas Ampe (70’ Tjorven Quintelier), Jelte De Coninck en Richard Antwi-Manu.
Doelpunt: 10’ Bruning 1-0.
Gele kaarten: Lingier, Antwi-Manu, Cools/Ceuppens, Brogniez en Petrovic.
Scheidsrechter: Simon Bourdeaud’hui, Christophe Verheyden en Björn Geert Wyndaeghe.

Bij een eerste actie, na een één/twee met Mertens, knalde Notteboom over het thuisdoel. Aan de overzijde belandde een één/twee tussen Myhamet en Petrovic in hoekschop, Lahouse kopte de corner van Petrovic voorlangs. Na acht minuten kopte Grootaert een hoekschop van Van Buyten, via Antwi-Manu, net naast. Aan de overzijde raakte een vrije trap niet uit de zestien, Bruning besloot naast De Vleesschauwer in doel. Net voor het halfuur kopte Blondeel een hoekschop van Antwi-Manu voorlangs. Een schot van Antwi-Manu werd afgeblokt, Mertens mikte de rebound op doelman Verhulst. Een nieuwe hoekschop van Antwi-Manu belandde in de voeten van Grootaert maar diens halve omhaal werd alweer gepakt door de thuisgoalie. Net voor de koffie werd een schot van Cools-Ceuppens, na voorzet van Notteboom van de lijn gered, aan de overzijde belandde een vrije trap van Brogniez, via de muur, in hoekschop.

Tien minuten na de rust slalomde Brogniez zich door alles en iedereen, zijn schot belandde via de onderkant van de lat bij Muhamet wiens poging door Blondeel in hoekschop werd gewerkt, zonder echt gevolg. Net na het uur knalde Van Buyten vanop twintig meter over het doel en tien minuten voor het einde mikte Notteboom naar de verkeerde kant van de paal. Acht minuten voor het einde belandde een verre uittrap via verschillende stations tot bij de bedrijvig ingevallen Ede maar die knalde onbesuisd over, vijf minuten later pakte Verhulst een schot van Cools-Ceuppens klemvast.

Weinig doelpunten op openingsspeeldag

De andere uitslagen van de eerste speeldag: Wervik-Woluwe/Zaventem 2-1, Torhout-Lebbeke 1-2, Melsele-Wetteren 1-1, Oostkamp-Stekene 0-1, Merelbeke-Zwevezele 0-2, Kampenhout-Lede 0-1 en Wolvertem/Merchtem-Pepingen/Halle.

Stekene, Wingene, Lebbeke, Lede, Zwevezele en Wervik leiden met het maximum van drie punten, Woluwe/Zaventem, Merelbeke, Kampenhout, Torhout, Oostkamp en KVV blijven met nul punten achter.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio