Voetbal derde amateur A: KVV Zelzate – KVC SV Oostkamp 3-0

Doran Mertens lukt hattrick in eerste thuiswedstrijd

Doran Mertens lukt hattrick in eerste thuiswedstrijd

Doran Mertens lukte een hattrick in de eerste thuiswedstrijd in het nationaal voetbal Foto: Koen Van Waesberghe

Zelzate - KVV Zelzate deed op de tweede speeldag wat het moest doen, winnen tegen mede-promovendus Oostkamp. Daardoor nestelt het zich halfweg het klassement, Oostkamp blijft met nul punten achter. Vier ploegen leiden met het maximum van zes punten.

KVV Zelzate: Fréderique De Vleesschauwer, Stijn Cools-Ceuppens, Nico Blondeel (85’ Thomas Ampe), Pieter Grootaert, Tars Notteboom, Ennio Martens, Doran Mertens (65’ Roy Broeckaert [70’ Semih Ede]), Nicolas Van Buyten, Jelte De Coninck, Richard Antwi-Manu en Jens Vandenhende.
KVC SV Oostkamp: Céderic Carron, Thomas Van de Moere, Samba Ly (76’ Ben Schmidts), Jan Timmerman, Corneel Bekaert (76’ Sven Blieck), Senne Decloedt, Dylan Vanneste, Phil Cannoot, Arvid Lenihan, Justin Himpe (45’ Brent Verbrugge) en Tom Lannoo.
Doelpunten: 10', 46' en 58' Mertens 1-0 (via strafschop), 2-0 en 3-0.
Gele kaarten: Himpe, Antwi-Manu, Van Buyten, Grootaert en Blondeel.
Scheidsrechters: Jan-Sebastiaan Janssens, Sam Decroo en Benny Cleemens.

In de openingsfase was Cannoot té verrast na een mistasten in de thuisverdediging, aan de overzijde werd een vrije trap van Van Buyten op de lijn gered. Antwi-Manu kopte een voorzet van de bedrijvige Notteboom over en na fout van Himpe op diezelfde Notteboom bracht Mertens de thuisploeg vanop de stip op voorsprong. De thuisploeg ging op zijn elan door maar Carron had een prachtreflex met de voet in huis toen Antwi-Manu in de korte hoek besloot. Op het halfuur zat Vanneste goed tussen een lange één/twee tussen Cools-Ceuppens en Van Buyten. De bezoekers kwamen niet verder dan wat steriele druk met enkele halve kansen. In de slotfase ging een lob van Notteboom net over het doel van Carron.

Na de koffie bediende De Coninck vanop links Mertens die de thuisvoorsprong verdubbelde. De bezoekers probeerden overwicht te krijgen. Een poging van Bekaert ging over en een vrije trap van Cannoot ging via de muur in hoekschop. Aan de overzijde benutte Mertens een collectieve aantal via Grootaert en Notteboom. Niet veel later ging De Vleesschauwer goed plat voor de doorgebroken Ly. Lannoo kopte een vrije trap van Cannoot over en een poging van de ingevallen Blieck belandde via De Vleesschauwer in hoekschop, Blondeel kopte die aan de tweede paal weg. Tussendoor moest de voor Mertens ingevallen Broeckaert na vijf minuten alweer het veld verlaten wegens een kniekwetsuur, youngster Ede pakte zijn tweede cap voor KVV. Vijf minuten voor affluiten ging een schot van Lenihan hoog over en net voor affluiten besloot een moegestreden Cannoot onbegrijpelijk naast.

Favoriet Pepingen/Halle haalt één op zes

Andere uitslagen van speeldag 2: Stekene-Wolvertem/Merchtem 1-0, Lebbeke-Wingene 1-2, Lede-Torhout 3-0, Zwevezele-Kampenhout 2-0, Pepingen/Halle-Melsele 0-1, Woluwe/Zaventem-Merelbeke 0-6 en Wetteren-Wervik startte om 18 uur.

In de stand halen Stekene, Wingene, Lede en Zwevezele zes op zes, Melsele volgt met vier punten. KVV, Lebbeke, Merelbeke en Wervik (*) hebben drie punten en Wetteren (*), Pepingen/Halle en Wolvertem/Merchtem hebben één punt. Kampenhout, Torhout, Oostkamp en Woluwe/Zaventem blijven puntenloos achter.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio