Bruggenloop met focus op mensen met beperking

Bruggenloop met focus op mensen met beperking

Bruggenloop Foto: vkk

Kortrijk - Morgen zondag wordt de Bruggenloop georganiseerd op Overleie. De organisatoren willen de focus leggen op mensen met een beperking.

"We begonnen vorig jaar voor het eerst mensen toe te laten die een beperking hebben", zegt organisator Franky Vandoorne. Hij evalueerde deze aanpak met zijn bestuur positief en trekt dit jaar de lijn door. Iedereen is welkom. Franky Vandoorne: "Zelfs op de tien kilometer waren er vorig jaar een paar deelnemers met een beperking. De meesten lopen de 1200 meter. Naast de loop zelf voorzien we ook een dagprogramma. Stand-up comedian Ygor brengt een voorstelling die in het teken staat van het G-gebeuren en we hebben een muzikaal optreden van Il Sogno Particolare. Dat zijn mensen van De Lovie uit Poperinge. Tot slot is er ook Koerse Integral, voor mensen met een beperking, zowel jong als oud."
Philip Saelens van de vzw Meaningfool steunt voor het eerst de Bruggenloop. Saelens: "Bart Vantieghem en Ygor, peter van de vzw, ontwierpen een ludieke wenskaart. De opbrengst van de verkoop ervan besteden we aan een goed doel."
Een deel van het inschrijvingsgeld van de Bruggenloop wordt ook overhandigd aan Aktraktie, een Kortrijkse vereniging die jongeren weer in het werkcircuit wil helpen. Vandoorne: "Ze hebben dringend nood aan een bestelwagen. En ze helpen ons flink met het zetten van nadars. We hopen hen een mooi bedrag te kunnen schenken."
De jongsten lopen op Overleie al vanaf half tien 's morgens. Om 10 uur starten de G-lopen, nadien de grote groep. In totaal meer dan duizend deelnemers. Meer informatie op de site bruggenloop.be.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio