Voetbal derde provinciale A: SK Wachtebeke – Eendracht Vinkt 2-0

Wachtebeke nestelt zich in linkse kolom

Wachtebeke nestelt zich in linkse kolom

Foto: https://www.skwachtebeke.be/

Wachtebeke - SKW pakte op de derde speeldag zijn eerste overwinning. Voor de rust kwam het op een dubbele voorsprong maar direct na de koffie scoorden de bezoekers de aansluitingstreffer.

SK Wachtebeke: Kaay Criel, Brecht Hoornaert, Benjamin Van Bambost, Mattis Even, Tiziano Van Laere, Tanguy Delcour, Joshua Van Damme, Tim Steinweller (89’ Jason Baeke), Robin Verschelde, Hannes Van Hulle en Osman Balcan.
Eendracht Vinkt: Tom De Keyser, Nesten Schepens, Mattis Beke (77’ Axel Vandevannet), Aaron Vaerewyck (77’ Jente Van Steenkiste), Lander Vanlierde, Cedric Verhoene, Jonas Yde, Bram Van Kerckhoven, Jeroen De Waele, Jordy De Keyser en Sven Yde
Doelpunten: 17’ Steinweller 1-0, 26’ Van Laere 2-0 en 48’ Even (own-goal) 2-1.
Gele kaarten: Verhoene, Van Laere, Delcour, Schepens en Balkan
Scheidsrechters: Joppe Smeets, Yves Gustin en Robin Claeys

SKW pakte al bij al verdiend de overwinning in een eerder zwakke wedstrijd. De thuisploeg toonde zich in de eerste helft heel efficiënt en kwam op een dubbele voorsprong. Eerste kwam een bal, na actie op links, met een gelukje bij Steinweller die vanop de rand van de zestien buiten het bereik van de boomlange doelman De Keyser besloot. Een collectieve aanval via Van Hulle en Steinweller werd door Van Laere net voorbij halfweg onder de bezoekende goalie gemikt. 

Na de koffie probeerde Vinkt terug te komen en een schot van De Keyser week af op de rug van Even waardoor Criel te verrast was. De wedstrijd kabbelde voort met enkele, voor discussie vatbare, fases langs beide kanten want ook scheidsrechter Smeets kende een mindere dag. De stand bleef ongewijzigd waardoor Wachtebeke zijn eerste overwinning pakte.

Sint-Kruis-Winkel (1-3 bij Bassevelde) blijft samen met Evergem (1-4 winst bij Belzele) leider met het maximum van negen punten. Ursel (2-0 tegen Muide) is derde met zeven punten. DKW Evergem (6-0 tegen Vinderhoute), Hansbeke (1-0 tegen Watervliet) en Maria/Aalter (0-2 bij Boekhoute) hebben zes punten en Wachtebeke heeft vijf punten.

Nevele (2-4 winst bij Vinkt) en Belzele hebben vier punten, Vinkt heeft drie punten en het trio Watervliet/Muide/Boekhoute heeft twee punten. Donk heeft één punt en Bassevelde en Vinderhoute blijven puntenloos laatste.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio