Voetbal tweede provinciale A: FC Assenede – KFCE Meetjesland 2-0

Assenede wint van hekkensluiter Meetjesland

Assenede wint van hekkensluiter Meetjesland

Foto: RR

Assenede - Assenede pakte op de derde speeldag zijn eerste overwinning. Tegen Meetjesland scoorde het in de begin- en de eindfase. Assenede nestelt zich in de linkerkolom, Meetjesland blijft puntenloos achter. Enkel Latem heeft nog het maximum.

FC Assenede: Giovanni Bonne, Arno Van Ootegem, Jeffrey Van Rie, Steven Van Hee, Jeroen Van Dooren, Derrit Longueville (70’ Lennert Aerts), Tom Maes (89’ Lorenzo Lammens), Dylan Verstraeten, Kristof Speeckaert, Jarno Notteboom en Ian De Maesschalck (46’ Karel Willems).
KFCE Meetjesland: Kim De Paepe, Sven Huyghe, Kenzo Borkelmans, Yoshi Verbrugge, Angelo Adriaensens (67’ Jens Jocque), Jarno Hellinck (76’ Leander Huyghe), Laurens De Guchteneire, Laurens Blanckaert, Shane De Meyer (60’ Nicolas Verhas), Banassi Ouattara en Cedric Pauwels
Doelpunten: 20’ en 89’ Maes 1-0 en 2-0
Gele kaarten: Borkelmans, Speeckaert en Borkelmans
Rode kaart: 77’ Borkelmans (tweemaal geel)
Scheidsrechters: Gino Heirbaut, Willem Baetens en Andre Houtman

Het jeugdig enthousiasme van Meetjesland is er niet in geslaagd de leepheid van thuisploeg Assenede te overtreffen. Maes werkte aan de tweede paal een voorzet vanop links van Longueville voorbij De Paepe. De bezoekers ontwikkelden steriele druk maar een kopbal van Pauwels stierf in de handen van Bonne. Assenede controleerde na de rust de wedstrijd en op tegenvaanval mikten zowel Willems, Longueville en Maes in dezelfde actie op De Paepe. Halfweg de tweede helft viel Adriaenssens uit met een vermoedelijke zware enkelblessure waardoor Meetjesland van slag was. Na een tweede gele kaart voor bezoeker Borkelmans kon Maes in de slotfase in twee keer De Paepe een tweede keer te grazen nemen.

Latem, dat Sint-Laureins met 4-3 versloeg, blijft ongeslagen aan de leiding. Sleidinge (3-0 tegen Poesele) en Zeveren (2-1 tegen Lovendegem) volgen op twee punten, Lembeke (1-2 verlies tegen Ertvelde) en Kleit (4-1 tegen Zomergem) hebben drie punten minder, Assenede is alleen zesde met vijf punten.

Maldegem (5-2 tegen Waarschoot), Ertvelde en Zomergem hebben vier punten en het kwartet Waarschoot/Lovendegem/Poesele/Merendree heeft drie punten. Sint-Laureins heeft twee punten, Bellem (0-6 verlies tegen Merendree) heeft één punt en Meetjesland blijft puntenloos achter.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio