Voetbal derde provinciale A: Watervliet – SK Wachtebeke 1-3

Wachtebeke zonder nederlaag in subtop

Wachtebeke zonder nederlaag in subtop

Foto: https://www.skwachtebeke.be/

Wachtebeke - Na vier speeldagen heeft SKW nog steeds geen nederlaag geleden. Het kwam vroeg op een dubbele voorsprong die het niet meer uit de handen liet glippen. In de stand komt het voorlopig op de vierde plaats, Evergem/Center heeft nog steeds het maximum van de punten.

VK Watervliet: Jordin Van den Bossche, Emiel Vyncke, Niels Bassez (55’ Simon Demets), Thys Baeke, Wesley Boelens, Michiel Dobbelaere, Seppe Claeys (79’ Nick Missiaen), Emmanuel Ighade, Dylan Huyghe, Tom Willems (65’ Tjorven Koek) en Philippe Doens.
SK Wachtebeke: Kaay Criel, Brecht Hoortnaert, Benjamin Van Bambost, Mattis Even, Tiziano Van Laere, Tanguy Delcour, Joshua Van Damme, Tim Steinweller, Robin Verschelde, Hannes Van Hulle en Osman Balkan.
Doelpunten: 4’ Balkan via strafschop 0-1, 9’ Boelens via strafschop 1-1, 12’ Van Laere 1-2 en 49’ Balkan 1-3
Gele kaarten: Ighade, Steinweller, Even, Even, Steinweller.
Rode kaarten: 72’ Even (tweemaal geel) en 86’ Steinweller (tweemaal geel).

De wedstrijd startte met twee strafschoppen in de openingsfase, zowel Balkan voor de bezoekers als Boelens troffen raak. Lang bleef deze stand niet op het scorebord; Van Hulle kon na een individuele actie Van Laere de diepte insturen die de bal onder de thuisgoalie in doel verwerkte. Wachtebeke was de betere ploeg en had niet veel moeite om de thuisploeg op te vangen. Net voor de rust kwamen ze dicht bij een derde doelpunt maar Van Laere en Van Damme konden net niet afwerken.

Na de koffie viel al vlug de 1-3 toen een vrije trap van Delcour aan de tweede paal werd binnengekopt door Balkan. SKW bleef de betere ploeg tot Even een tweede kaart kreeg. De thuisploeg begon er terug in te geloven en hield Wachtebeke op hun eigen helft. De druk leverde echter geen uitgespeelde kansen op. Vier minuten voor affluiten kreeg ook Steinweller zijn tweede geel voor het wegtrappen van de bal. Met negen man kreeg Wachtebeke in de slotfase nog enkele kansen om de voorsprong uit te bouwen, maar het bleef bij een verdiende 1-3 zege. 

In de andere reekswedstrijden won Hansbeke met 2-4 bij Muide, won Bassevelde met 1-2 bij Vinderhoute en blijft Evergem/Center met het maximum door een 3-0 overwinning tegen Boekhoute, Wachtebe wordt voorlopig vierde.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio