Voetbal derde provinciale A

Bassevelde wint, Boekhoute blijft op twee punten

Bassevelde wint, Boekhoute blijft op twee punten

Foto: Koen Van Waesberghe

Assenede - In de derde provinciale A pakten De Klauwaerts uit Bassevelde hun eerste seizoensoverwinning. Boekhoute leed zijn tweede opeenvolgende nederlaag, nu tegen medeleider Evergem/Center dat daarmee nog steeds het maximum bezit.

SK Vinderhoute – KVVK Bassevelde 1-2

SK Vinderhoute: Tomas Laton, Vincent Standaert, Ken Speeckaert, Sonny Crawat, Kurt De Pourck, Hugues Van Doorne, Jarno Steurbaut (80’ Dimitri De Zutter), Cem De Meyer, Michaël Meulewaeter (84’ Sammy Helderweirt), Jeroen De Langhe en Giovanni De Vuyst (70’ Justin Berbiers).
KVVK Bassevelde: Michiel De Pau, Jelle De Wispelaere, Sybe Van Zele, Henri Nijssen (46’ Adrian Ionut Apostel), Jonas Maenhout, Jens De Wispelaere (60’ Lennert Camps), Kevin Mortier, Laurent Standaert (60’ Yoran Mechelinck), Tim Van Speybroeck, Jonathan Haers en Laurenz Van Vooren.
Doelpunten: 8’ Speeckaert 1-0, 69’ Mortier 1-1 en 79’ Van Vooren 1-2.
Gele kaarten: Mortier en Standaert
Scheidsrechter: Luc Schamp

Deze degradatietopper, avant la lettre, was een wedstrijd met twee gezichten. Onder druk van de stress kwam KVVK niet echt in het stuk voor in de eerste helft, Speeckaert bracht dan ook Vinderhoute verdiend op voorsprong. Na de rust, inclusief donderpreek van trainer Van Damme, herstelde geel/zwart het evenwicht. De thuisploeg moest fysiek de duimen leggen met twee logische tegendoelpunten, van Mortier en Van Vooren, tot gevolg. Bassevelde behaalt daarmee zijn eerste drie punten.

KFC Evergem/Center – VC Boekhoute 3-0

KFC Evergem/Center: Yuhin Gaspard, Tibo De Blaere, Tim Dujardin, Timo Louage, Kevin Roeland, Sammy Kesteloot (82’ Ryiad Rogiest), Maxim Welvaert (80’ Stieven Lescrauwet), Jonas Vanhaelen, Perry Owusu, Delfio De Mol (68’ Gilles De Decker) en Jordy De Caluwe
VC Boekhoute: Giovanni Desserano, Ken Monstrey, Jarno Steyaert, Tom Willems (69’ Elmo Neyt), Dieter Hautekeete, Pieter Hautekeete (37’ Niels Hillaert), Jens Colpaert, Jannick Van de Walle, Sven De Graeve, Willem De Kock (Leander Schauvliege en Matthias De Kock.
Doelpunten: 2’ Kesteloot 1-0, 61’ Monstrey (own) 2-0 en !è’ Louage 3-0
Gele kaarten: De Blaere, M. De Kock, Steyaert, M. De Kock, Roeland en Van de Walle
Rode kaart: 57’ M. De Kock (tweemaal geel)
Scheidsrechters: Tim Staes, Chris Verfaillie en Wesley Temmerman

Evergem begon gezwind aan de partij en kwam in de beginfase op voorsprong toen Welvaert tussen twee verdedigers Kesteloot alleen voor doel afzonderde, de goalgetter besloot tussen de benen van Desserano. Gaandeweg namen de garnaaljongens het overwicht maar tot scoren kwamen de jongens van Kurt Pacque niet. Toen Matthias De Kock op het uur tegen een tweede gele kaart aankeek werd het heel moeilijk voor de bezoekers. Vijf minuten later tikte Welvaert een voorzet van Owusu voorbij de bezoekende goalie en in de slotfase zette Louage de spreekwoordelijke kers op de taart nadat hij werd bediend door Roeland. 

Evergem/Center en Sint-Kruis-Winkel hebben nog steeds maximum

In de andere wedstrijden won Wachtebeke met 1-3 van Watervliet en versloeg Hansbeke Muide met 2-4. 

In de stand wordt Evergem/Center alleen leider met het maximum van twaalf punten, Sint-Kruis-Winkel (*) kan vandaag op dezelfde hoogte komen als het thuis wint van Belzele. Hansbeke is derde met negen punten, Wachtebeke is vierde met acht punten en Ursel (*) is vijfde met zeven punten. Op de zesde plaats staan Maria/Aalter (*) en DKW Evergem met zes punten, Nevele (*) en Belzele (*) staan achtste met vier punten. Vinkt (*) en Bassevelde staan op de tiende plaats met drie punten, het trio Watervliet/Boekhoute/Muide heeft twee punten, Donk (*) heeft één punt en Vinderhoute blijft puntenloos laatste.

Vandaag volgen nog vier wedstrijden: Nevele – DKW Evergem, Maria/Aalter – Ursel, Sint-Kruis-Winkel – Belzele en Vinkt – Donk.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio