Op daguitstap naar Eandis

Op daguitstap naar Eandis

Foto: if

Zelzate - Eind september trokken de leerlingen van het vijfde en zesde jaar elektriciteit van het GO! Atheneum naar RTC Brugge waar ze een cursus bij Eandis konden volgen.

De leerlingen van het voorlaatste en laatste jaar Elektrische Installatie trokken richting Brugge waar ze de kans kregen een opleiding tot opbouw van het middenspanningsnet, georganiseerd door Eandis, te volgen. Eandis is een Belgische netbeheerder van elektriciteit en gas dat actief is in 239 gemeenten van Vlaanderen.

In die opleiding kwamen zowel theorie als praktijk aan bod. De leerlingen mochten in real time het spanningsnet van België bekijken. Giani Willems uit het zesde jaar mocht, uitgerust met zijn persoonlijke beschermingsmiddelen, 12.000 volt inschakelen.

Het Regionaal Technologisch Centrum Brugge wil neutrale partner de verbindende schakel vormen en zorgen voor de klik tussen enerzijds de technische en beroepsscholen en anderzijds de bedrijven die willen samenwerken met het onderwijs en ook nog partners en stakeholders die acief zijn op het snijpunt onderwijs-arbeidsmarkt. 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio