MSB viert zijn veertigste verjaardag

Zelzate - Het gevel- en dakbekledingsbedrijf MSB uit Zelzate viert binnenkort zijn veertigste verjaardag. Het personeel werd begin september verrast op een weekendje uit.

Veertig jaar terug, op 11 oktober 1978 om precies te zijn, richtte Rudy Buysse, samen met zijn echtgenote en enkele vennoten MSB op.  De activiteiten werden al snel toegespitst op het bekleden van gevels en daken met industriële materialen.  Een verbeterde product- en kennisontwikkeling in de jaren tachtig, leidde tot een brede toepassing van de plaat want die biedt vrijwel onbeperkte mogelijkheden in toepassing en vorm; alleen is kennis van zaken een absolute voorwaarde.

In 1978 vermoedden de oprichters absoluut niet dat de groei zo sterk zou zijn want de beplatingswereld is een sterk evoluerende sector. Sedert 1991 is het bedrijf in de Karnemelkstraat in Zelzate gevestigd, samen met het plooi- en plaatbewerkingsbedrijf PentaS bezetten ze een bedrijfsterrein van 12.000 m² waarvan ruim de helft bebouwd. 

Vandaag is MSB op de Belgische markt zowat de belangrijkste speler in de wereld van gevel- en dakbeplaters.  Sedert de oprichting bleef de omzet jaarlijks gecontroleerd stijgen.  In 2017 realiseerde MSB zijn voorlopig hoogste omzet van 18,8 miljoen euro, maar ook dit cijfer zal eind 2018 weer overtroffen worden. Bij MSB werken momenteel om en bij de zestig mensen; dit zijn zowel de administratieve mensen, de teken- en calculatieafdeling, de werkvoorbereiders, de projectleiders en de mensen die dagelijks op de werf staan. Daarnaast zijn er een aantal vaste onderaannemers die sedert jaren dagelijks op de werven actief zijn.

Ghelamco Arena

Enkele opvallende realisaties van MSB vind je bij Tour en Taxis in Brussel, in de kerncentrale van Doel, bij Krefel in Humbeek en bij de MIVB in Haren. Daarnaast worden grote gebouwen zoals Decathlon in Willebroek, het Vergotedok in Brussel, Nemo in Brugge en Sidgal op de terreinen van ArcelorMittal Gent voorzien van verschillende soorten beplating.

Een bijzonder mooi project is zopas gestart voor de firma Aertssen in Verrebroek. MSB levert er voor drie gebouwen 60.000 m² steeldeck en 20.000 m² sandwichpanelen. In de sportwereld, en vooral in de wereld van het voetbal,  is MSB heel actief.  Het begon met het dak van de hoofdtribune van het Koning Boudewijn Stadion en ging via de Ghelamco Arena in Gent naar tribunes voor Zulte/Waregem, Antwerp en KV Mechelen gerealiseerd.

Voor dit alles werden alle personeelsleden uitgenodigd op een avonturen/teambuilding-weekend. De bijgevoegde foto’s spreken uiteraard voor zich.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio