Voetbal derde amateur A: KVV Zelzate – SK Pepingen/Halle 2-3

KVV Zelzate geeft dubbele voorsprong in laatste twintig minuten uit handen

KVV Zelzate geeft dubbele voorsprong in laatste twintig minuten uit handen

Foto: KVV Zelzate

Zelzate - Na twee thuisoverwinningen heeft KVV in de slotfase de duimen moeten leggen tegen het stugge Pepingen/Halle. In het begin van de tweede helft leek er nochtans geen vuiltje aan de lucht met een dubbele voorsprong. Blondeel en Antwi-Manu pakten hun derde gele kaart waardoor ze komend weekend geschorst zijn. In de stand wordt Stekene opnieuw leider, Torhout pakte zijn eerste punten.

KVV Zelzate: Fréderique De Vleesschauwer, Nico Blondeel, Pieter Grootaert, Ennio Martens, Doran Mertens (78’ Stijn Cools-Ceuppens), Nicolas Van Buyten, Thomas Ampe, Jelte De Coninck, Emmanuel Annor, Tjorven Quintelier (46’ Tars Notteboom) en Richard Antwi-Manu.
SK Pepingen/Halle: Sergei Deweerdt, Chakib Haidour, Thomas Bourgeois, Julien Pé, Avansey Ngadrira, Kenzo Dailly, Jari Neef, Joran Van Belle (46’ Yannick Wagner), Bruno Giglia, Samuel Kaponda (46’ Menco Deryck) en Rafael Gacio-Cabrera.
Doelpunten: 2’ De Coninck 1-0, 47’ Mertens 2-0, 68’ en 69’ Neef 2-1 en 2-2, 88’ Giglia 2-3
Gele kaarten: Blondeel, Neef, Bourgeois, Grootaert, Antwi-Manu, Deryck en Mikal
Scheidsrechter: Sören Beerens, Jérémy Schlenker en Björn Wydaeghe

Een diepe bal van Grootaert bereikte De Coninck die in de openingsfase de 1-0 aantekende. Net voor halfweg de eerste helft werd een poging van Ngadrira afgeblokt. Op het halfuur mikte Neef een vrije trap, na fout  van Blondeel op Giglia, nipt over en aan de overzijde zette Antwi-Manu drie verdedigers in de wind, Quintelier was niet overtuigend genoeg op de laterale assist.

De Brusselse bezoekers probeerden het na de rust met een dubbele wissel maar het was Antwi-Manu die zich opnieuw doorzette, Mertens nam de assist in dank aan en verschalkte Deweerdt. De bezoekers verzetten de bakens maar Neef kopte een voorzet vanop links naast. Een sterke Deweerdt redde de 3-0 door een nieuwe poging van Antwi-Manu onschadelijk te maken. Ngadira dolde op rechts met Martens, en Neef lukte op diens assist de aansluitingstreffer. In de volgende fase ging Grootaert in de fout op Ngadira, opnieuw Neef knalde de gelijkmaker vanop twintig meter buiten het bereik van iedereen. KVV trapte op zijn adem, een schot van de ingevallen Mikal ging over en een schotje van de eveneens ingevallen Deryck ging naast. In de slotfase schakelde Giglia Martens uit en nam De Vleesschauwer overhoeks, 2-3. In de slotfase kwam De Coninck een voet te kort op een schot voorlangs van Notteboom.

Andere uitslagen van de zesde speeldag: Merelbeke-Wingene 0-0, Zwevezele-Wolvertem/Merchtem 4-1, Stekene-Wervik 2-1, Lede-Melsele 3-1, Lebbeke-Wetteren 2-1, Kampenhout-Torhout 1-2 en Woluwe/Zaventem-Oostkamp 5-3.

In de stand wordt Stekene de nieuwe leider met vijftien punten. Lede en Wingene volgen op één punt, Zwevezele op twee punten, Wetteren op vier punten en het duo Merelbeke/Lebbeke op vijf punten. Wervik sluit de linkerkolom met negen punten.

KVV staat op de negende plaats, samen met Pepingen/Halle en Melsele, met zeven punten. Woluwe/Zaventem en Wolvertem/Merchtem hebben zes punten, Kampenhout en Torhout hebben drie punten en Oostkamp sluit de rij met één punt.

Volgend weekend speelt KVV de derby bij Stekene, zondag om 15 uur.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio