Voetbal derde provinciale A: FC Sint-Kruis-Winkel – SK Wachtebeke 0-1

SKW wint met kleinste verschil de derby bij Winkel

SKW wint met kleinste verschil de derby bij Winkel

Foto: https://www.skwachtebeke.be/

Wachtebeke - Met een doelpunt een kwartier voor affluiten won SK Wachtebeke de eerder matige derby bij Sint-Kruis-Winkel, de thuisploeg moest het een uur met tien man rooien. DKW Evergem blijft leider, SKW wipt naar de derde plaats en Vinderhoute pakte zijn eerste punten.

FC Sint-Kruis-Winkel: Tom Praet, Davy De Maertelaere, Cristophe Celie, Chris Willems, Sven Ingels (78' Wassim Sabili), Keith Dewitte (52' Jeffrey Afari), Jonas Gosseye, Enes Akbulut, Jeroen Van De Walle, Rutger Bauwens (90' Juanito Van Laere) en Quinten Van de Wiele.
SK Wachtebeke: Kaay Kriel, Brecht Hoornaert, Benjamin Van Bambost, Mattis Even, Tiziano Van Laere, Tanguy Delcour (60' Justin De Clercq), Joshua Van Damme, Tim Steinweller, Robin Verschelde, Hannes Van Hulle en Osman Balkan.
Doelpunt: 75’ Steinweller 0-1
Gele kaarten: Akbulut (tweemaal), Bauwens, Gosseye, Van Bambost en Van Damme
Rode kaart: 30’ Akbulut (tweemaal geel).
Scheidsrechters: Patrick Lagrin, Chris Verfaillie en Yves Gustin

Wachtebeke begon goed aan de derby en kreeg al vlug een eerste kans toen Van Laere zich mooi door de verdediging kon slingeren, zijn poging werd van de lijn gekeerd. De bezoekers kregen op enkele minuten tijd tweemaal de kans om via een vrijschop doelman Praet onder vuur te nemen, de bal belandde eerst in de muur en daarna over. Kort nadien ging een bal voor de thuisploeg nipt naast. Halfweg de eerste helft vocht de thuisploeg zich terug in de match, maar als er kansjes te noteren vielen was het toch voor Wachtebeke. Na een opvolging van enkele overtredingen mocht Akbulut van Sint Kruis Winkel zich gaan douchen. Even later zag Steinweller zijn schot tegen de paal stranden. Het was de aanzet tot een betere periode van Wachtebeke maar aan de stand veranderde niets.

Net na de rust kende een mooie aanval via Van Bambost en Verschelde geen succes. Hetzelfde verhaal voor Delcour, zijn poging ging net naast. De thuisploeg kon af en toe met verre uittrappen van doelman Praet in de buurt van de Wachtebeekse doelman Criel komen, maar echt gevaarlijk werden ze niet. Bij de thuisploeg was het vooral proberen om met tien man de 0-0 op het bord te houden. Een kwartier voor affluiten viel dan toch een doelpunt: na een hoekschop kwam de bal buiten het strafschopgebied bij Steinweller, zijn uithaal eindigde tegen de netten. In de slotfase nam Winkel meer risico’s waardoor SKW loerde op de tegenaanval, zonder succes. In de laatste minuut kreeg de thuisploeg nog een hoekschop. De mee opgerukte doelman Praet kreeg een duw in de rug waardoor de bal op het penaltystip kwam te liggen. De kans voor Van De Walle om alsnog een punt voor de thuisploeg uit de wacht te slepen spatte uiteen op de deklat. Kort nadien maakte de scheids een einde aan de al bij al zwakke derby.

Andere uitslagen van de achtste speeldag: Watervliet-DKW 1-2, Evergem/Center-Donk 4-1, Bassevelde-Ursel 1-3, Belzele-Boekhoute 3-1, Vinderhoute-Hansbeke 2-0, Maria/Aalter-Nevele 1-1 en Muide-Vinkt 4-2.

In de stand leidt DKW Evergem met 21 punten, Evergem/Center volgt op drie punten, Wachtebeke en Ursel hebben vier punten minder. Op de vijfde plaats staat Belzele met zestien punten, Sint-Kruis-Winkel heeft vijftien punten, Hansbeke en Maria/Aalter hebben dertien punten.

Vinkt is negende met tien punten en Nevele is tiende met negen punten. Muide en Boekhoute staan elfde met acht punten, Donk en Watervliet hebben vijf punten, Bassevelde en Vinderhoute sluiten de rij met drie punten.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio