Educatieve lezingen bij ‘Give It Back’

Educatieve lezingen bij ‘Give It Back’

Foto: Give It Back

Zelzate - Half november en volgend jaar januari zijn er een aantal interessante lezingen bij Give It Back van Jonas Wielandt, een vereniging die zich inzet voor cultuur, dier & natuur.

Give It Back omschrijft zichzelf als een sociaal culturele vereniging die als hoofddoel heeft mensen proberen terug affiniteit te doen krijgen met oorlogsgeschiedenis en natuur. Het bestaat uit Jonas Wielandt en Ennio De Moor en organiseert half november en januari 2019 in totaal drie lezingen over uiteenlopende onderwerpen.
 
Op 14 november komt Bart Van Arnhem een info-avond verzorgen over bijen in het algemeen en honingbijen in het bijzonder. Van Arnhem is een ervaren imker en lid van de Ambrosius Imkervereniging, en zal u meenemen naar de wondere wereld van bijen. Hij zal het hebben over de verschillen tussen bijen, wespen, hommels en hoornaars. Hij zal het ook hebben over het voedsel van en de voortplanting bij bijen en natuurlijk over het belang van de bij en hoe deze te beschermen. De avond gaat door in Pura Vida op het Pierets De Colvenaerplein 18.

Op 9 januari komt Dos Winkel, een succesvol internationaal werkzaam fysiotherapeut, het hebben over oceanen en de klimaatsverandering. Hij probeert zijn ervaring op het gebied van de gruwelijke impact van de mens en de industrie op de toestand van de onderwaterwereld, over te brengen. Hij heeft die ervaring door zijn passie voor duiken en voor fotografie die hem en zijn echtgenote naar alle hoeken van de wereld bracht. De voorstelling gaat door in ‘tKlooster in de Kerkstraat.

Op 23 januari brengt Christophe Busch een unieke lezing, getiteld ‘Wij versus Zij’. Dit gaat over de tegenstellingen tussen extreem links en extreem rechts. Het zal gaan over polarisatie als verrijking en bedreiging. In plaats van direct met de vinger naar extreem links of rechts te wijzen wordt in die lezing dieper ingegaan op de oorzaken en hoe deze best aangepakt worden. Christophe Busch is een 41-jarige licentiaat criminologie aan de Universiteit Gent en master in de Holocaust en Geocide Studies aan de Universiteit van Antwerpen. Deze lezing gaat door in ‘tKlooster in de Kerkstraat of in CC De Brug op de Assenedesteenweg.

De toegang tot de info-avond over bijen is gratis, voor de lezing over de oceanen en klimaatsverandering wordt een bijdrage van 5€ gevraagd, jongeren tot 16 jaar kunnen gratis binnen. Voor de avond met Christophe Busch wordt 6€ gevraagd maar daar krijgt u één gratis consumptie bij.

Inschrijven voor deze drie avonden kan via mail: give.it.back@outlook.com.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio