Niek van Sprundel stopt met voetballen

Niek van Sprundel stopt met voetballen

Niek van Sprundel stopt per direct met voetballen. Hier zie je hem op een archieffoto uit 2014. Foto: Marc Van Hecke

Zelzate - De 33-jarige Niek van Sprundel stopt per direct met voetballen. Dit staat vermeld op de website van de Nederlandse krant PZC en werd door de man zelf bevestigd: “mijn liesprobleem geeft teveel problemen”, aldus de ex-speler van KVV Zelzate.

Met als hoogtepunt de wedstrijd met Hoek tegen de Nederlandse ereklasser Heracles voor de Nederlandse beker stopt Niek van Sprundel per direct met voetballen. Hij heeft teveel last in de lies waardoor de inwoner van grensgemeente Aardenburg het zelfs moeilijk heeft in de Nederlandse vijfde klasse.

De passage van van Sprundel bij KVV Zelzate ging niet onopgemerkt voorbij. In de vier seizoenen dat hij voor groen/wit aantrad scoorde hij liefst 108 doelpunten. Het seizoen 2010-2011 was het meest productieve van zijn ganse loopbaan, voor KVV scoorde hij liefst 41 doelpunten in 30 wedstrijden. Hij lukte dat seizoen vier hattricks waaronder vier doelpunten in de thuiswedstrijd tegen KFCO Gent op 13 maart 2011 (uitslag 4-1).

“Helaas heb ik deze moeilijk beslissing moeten nemen”, zegt van Sprundel die ruim een kwarteeuw op het voetbalveld stond. “Ik begon op zesjarige leeftijd bij Aardenburg en daar zette ik ook mijn laatste stappen op het voetbalveld. Vorig jaar had in een zware liesblessure waardoor ik ruim een half jaar een sabbatperiode inlaste. Nadien begon ik nog wel bij Aardenburg maar het was niet meer dan wat aanmodderen, en dan weet je dat die beslissing niet echt ver meer af is”. 

Over het aantal keer dat hij het doel vond blijft hij vaag: “in de eerste elftallen moeten het ruim driehonderd doelpunten zijn waarvan er ruim honderd in Zelzaatse loondienst bij waren”.

Wat hij nu gaat doen weet hij niet: “Weet je, ik ben een sportmens en zal altijd wel iets vinden om mij bezig te houden. Regelmatig zal ik wel een partijtje tennis spelen maar ook iets in de voetbalwereld zou me wel aanstaan. Nu ga ik echt eens mijn lichaam tot rust laten komen en daarna zien we wel”.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio