Voetbal derde amateur A: KVV Zelzate – FC Lebbeke 2-1

KVV doet gouden zaak door vijfde overwinning.

KVV doet gouden zaak door vijfde overwinning.

Richard Antwi-Manu (l) en Nicolas Van Buyten scoorden de doelpunten voor KVV Zelzate. Foto: Koen Van Waesberghe

Zelzate - Aangenaam sportief kijkstuk tussen twee voetballende ploegen waarbij middenveldspel de eerste helft de bovenhand haalde. De bezoekers kwamen op voorsprong maar na de rust kon groen/wit, met een collectief sterkte prestatie, de scheve situatie rechtzetten. KVV springt naar een gedeelde vierde plaats en maakt nog steeds kans op de eerste eindronde.

KVV Zelzate: Fréderique De Vleesschauwer, Stijn Cools-Ceuppens, Nico Blondeel, Pieter Grootaert, Tars Notteboom (89’ Thomas Ampe), Ennio Martens, Doran Mertens, Nicolas Van Buyten, Jelte De Coninck, Emmanuel Annor (46’ Richard Antwi-Manu) en Tjorven Quintelier.
FC Lebbeke: Levi Van der Taelen, Robin Neerinckx, Kevin De Wannemaeker, Ken Van Damme, Andy Van Hoof (71’ Kevin Bogemans), Koen Verhaeghe (71’ Hamza Amazou), Erdinç Kurtulus, Malick Gaye, Walid Ben Abbès, Mike De Pauw en Junior Van Damme (71’ Gertjan Martens).
Doelpunten: 26’ Van Damme 0-1, 50’ Antwi-Manu 1-1, 80’ Van Buyten 2-1
Gele kaarten: geen
Scheidsrechters: Jonas Fockedey, Gilbert Verberckmoes en Michele Seeldraeyers

KVV Zelzate pakte op de negende speeldag zijn vijfde seizoensoverwinning. Het versloeg daarvoor Lebbeke met het kleinste verschil. De bezoekers kwamen rond het halfuur nochtans op voorsprong door een aarzeling in de thuisverdediging. Na de rust kwam Antwi-Manu mooi voor zijn verdediger bij een poging van Notteboom die voorlangs dreigde te gaan. In de slotfase besloot Van Buyten, met een magistrale vrije trap vanop 25 meter in de winkelhaak, de drie punten in de Patronagestraat te houden. Zelzate behaalt zo zijn derde (op vier) thuisoverwinning en nestelt zich in de top van de rangschikking.

Assistent Jens Pauwels durft gerust zijn ploeg de revelatie van deze seizoensstart te noemen. "Als je start met het behoud als doel en als je na negen wedstrijden op de vierde plaats staat mag je jezelf dit etiket opkleven. Let wel, we mogen geen victorie kraaien want het seizoen is uiteraard nog lang. Toch kunnen ons de punten die we behaalden niet meer afgenomen.”

Razend spannende strijd voor eerste periodetitel

Wetteren won zaterdag met 5-2 van Woluwe/Zaventem en wordt de nieuwe leider met achttien punten. Zwevezele verloor met 1-0 bij Pepingen/Halle en Stekene bleef thuis steken op 1-1 tegen Lede waardoor ze één punt minder tellen dan de leider. Merelbeke won met 0-2 bij Melsele en Wingene speelde 2-2 bij Wervik en beide ploegen hebben, net als KVV, zestien punten. Oostkamp-Torhout werd 2-2 en Kampenhout won met 1-2 bij Wolvertem/Merchtem.

Volgende zondag wordt de eerste periodekampioen gekroond. Wetteren (eerste) trekt naar Merelbeke (vierde), Stekene (derde) moet naar Zwevezele (tweede) en KVV (vijfde) moet naar Lede (zevende). Of hoe zes ploegen uit de top-zeven onder elkaar zullen uitvechten wie de eerste bekroning van het seizoen zal pakken. Of wordt het alsnog Wingene (één wedstrijd minder gewonnen) dat thuis Oostkamp ontvangt.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio