AGENDA. Vanavond Reveil op gemeentelijke begraafplaats

AGENDA. Vanavond Reveil op gemeentelijke begraafplaats

Reveil gaat door tussen 17.30 uur en 18.00 uur op de gemeentelijke begraafplaats van Zelzate Foto: Koen Van Waesberghe

Zelzate - De zonsondergang wordt vanavond op Allerheiligen nog even opgelicht met ‘Reveil 18’. Een koperensemble van Harmonie Noorderlicht zal nog even stilstaan bij de gedachten die een dag als Allerheiligen met zich meebrengt.

Vorig jaar was de eerste editie van Reveil op Zelzate een succes. Net als in zeventig andere plaatsen in Vlaanderen werd toen stilgestaan bij de herinneringen aan onze overleden familieleden en vrienden. De organisatie maakt zich sterk dat vanavond op meer dan honderd plaatsen Reveil '18 wordt ingericht.

Zelzate is één van die plaatsen waar Reveil wordt georganiseerd. Op dit evenement, dat doorgaat aan de kiosk op de gemeentelijke begraafplaats, zal een koperensemble intieme muziek en poëzie brengen. “Breng zelf een lampje of een kaarsje mee en draag zo bij tot de warmte die Reveil verspreidt”, vragen de organisatoren.

Reveil, dat in Vlaanderen voor het eerste in 2015 werd georganiseerd, gebeurt met de steun van de Zelzaatse Culturele Raad en gaat door tussen 17.30 uur en 18.00 uur.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio