Voetbal derde amateur A: Jong Lede – KVV Zelzate 1-1

Eervol gelijkspel na aangename wedstrijd

Eervol gelijkspel na aangename wedstrijd

Stijn Cools-Ceuppens zorgde met een lage schuiver voor de 0-1, het bleek niet voldoende voor de drie punten. Foto: Koen Van Waesberghe

Zelzate - Uit bij Jong Lede, de zevende in de stand, heeft KVV een punt meegenomen. Het kwam kort na de rust op voorsprong maar moest nog alles uit de kast halen om het punt te behouden. Zwevezele en Merelbeke wonnen de toppers waardoor de West-Vlamingen de eerste periodetitel pakken.

KVC Jong Lede: Bart Meulewaeter, Jens De Landtsheer, Arnaud Gyselinck, Bram Malfroy (80’ Ayrton Meersschaut), Richard Mendoza, Nicolas Van Peteghem, Jore Trompet (73’ Ruben Baevegems), Yorick Verplancke, Domien Schelstraete, Yordi Pieren en Jarich Hellinckx.
KVV Zelzate: Fréderique De Vleesschauwer, Stijn Cools-Ceuppens, Nico Blondeel, Pieter Grootaert, Tars Notteboom (70’ Thomas Ampe), Ennio Martens, Doran Mertens, Nicolas Van Buyten, Jelte De Coninck, Richard Antwi-Manu (70’ Emmanuel Annor) en Tjorven Quintelier (86’ Semih Ede).
Doelpunten: 51’ Cools-Ceuppens 0-1 en 85’ Van Peteghem via strafschop 1-1.
Gele kaarten: Meulewaeter, Schelstraete en Notteboom
Scheidsrechters: Tom De Bruyne, Joachim Vercamer en Philippe Tanesy

De thuisploeg kwam sterk aan de start, schoten van Van Peteghem en Schelstraete werden afgeblokt, Malfroy had een goede interventie op de doorgebroken Mertens. Halfweg de eerste helft stak Quintelier Antwi-Manu diep, die bediende De Coninck maar zijn poging belandde in hoekschop. Op het halfuur ging een schot van Cools-Ceuppens over, aan de overzijde waaide een verre voorzet van Schelstraete voorbij alles en iedereen. Een schot van Mertens ging over, Meulewaeter bokste een nieuwe poging van De Coninck weg.

Vijf minuten na de rust legde De Coninck een hoekschop van Mertens terug, Cools-Ceuppens bedankte met een lage schuiver, 0-1. De thuisploeg zette druk naar voor: De Vleesschauwer klemde een scherpe poging van Mendoza, werkte een vrije trap van Van Peteghem in hoekschop en een schot van De Landtsheer ging nipt naast. Twintig minuten voor het einde kreeg scheidsrechter De Bruyne de bal pal in het gelaat. Even later appeleerden de bezoekers, tevergeefs, voor handspel in het strafschopgebied van de thuisploeg. Een kwartier voor het einde kopte opnieuw Van Peteghem naast. Vijf minuten voor het einde kwam de bal ongelukkig op het hand van Ampe, Van Peteghem scoorde via strafschop zijn zevende van het seizoen.

Andere uitslagen van de tiende speeldag: Zwevezele-Stekene 2-1, Merelbeke-Wetteren 2-1, Wingene-Oostkamp 3-0, Woluwe/Zaventem-Pepingen/Halle 0-4, Lebbeke-Wervik 0-2, Torhout-Wolvertem/Merchtem 1-0 en Kampenhout-Melsele 0-0.

Zwevezele pakte de eerste periodetitel met twintig punten na tien wedstrijden. Merelbeke en Wingene volgen op één punt, Wetteren volgt op twee punten, KVV en Stekene volgen op drie punten en Pepingen/Halle en Lede volgen op vier punten.

Lebbeke en Wervik hebben als negende veertien punten, Wovertem/Merchtem heeft twaalf punten, Melsele heeft elf punten, het trio Woluwe/Zaventem-Kampenhout-Torhout heeft negen punten en Oostkamp sluit de rij met vijf punten.

Volgende zondag ontvangt KVV de eerste periodekampioen. De wedstrijd vangt om 14.30 aan op het A-complex in de Patronagestraat.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio