25 leerlingen naar herdenking WO1

25 leerlingen naar herdenking WO1

Van de meeste gesneuvelden werd het graf wel gevonden. Bijvoorbeeld Hendrik Swellen (1889-1916). Foto: Swellen-Pierlet

Zelzate - Komende woensdag en donderdag zullen 25 leerlingen van het gemeenschapsonderwijs afzakken voor een tweedaagse trip naar Oostduinkerke. Daar zullen ze verbroederen met 75 andere leerlingen uit de rest van België.

In de aanloop naar 11 november kan het gemeenschapsonderwijs van Zelzate uitpakken met een bijzondere gebeurtenis. Voor het project ‘honderd leerlingen voor de honderdjarige herdenking’, een organisatie van het War Heritage Instituut en de jeugddienst van de provincie Henegouwen, mag het 25 leerlingen afvaardigen naar Oostduinkerke.

Het gaat woensdag en donderdag over een tweedaagse reis die volledige in het teken zal staan van de herdenking van de Wapenstilstand van de Eerste Wereldoorlog. Jongeren uit Vlaanderen, Wallonië en het Duits taalgebied zullen twee dagen stilstaan bij die oorlog.

Na de samenkomst van de verschillende groepen in Ploegsteert wordt er een bezoek gebracht aan de plaatselijke militaire begraafplaats en volgt er een gegidst bezoek aan de Dodengang. ’s Avond bezoekt men in Ieper de Menenpoort tijdens de dagelijkse Last Post.

Op donderdag vertrekt men naar De Panne om er, als hommage aan de kerstvrede van 1914, een voetbaltornooi te spelen. Nadien volgen een ceremonie op de Belgische militaire begraafplaats van De Panne en volgt een gegidst bezoek aan de Duitse begraafplaats in Langemark en de Britse begraafplaats van Tyne Cot en het Memorial museum Passchendaele 1917 in Zonnebeke.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio