Zelzaatse werkloosheid zakt met ruim 7%

Zelzaatse werkloosheid zakt met ruim 7%

De evolutie van het aantal werkloze mannen en vrouwen in Zelzate, de laatste tien jaar. Foto: https://arvastat.vdab.be/

Zelzate - De werkloosheid is in onze gemeente vorige maand met 7,27% gezakt. 459 Zelzatenaren waren vorige maand op zoek naar werk. Toch is dit een stijging met bijna 2,5% tegenover zes jaar terug.

241 mannen en 218 vrouwen zaten eind oktober zonder werk. Dit zijn respectievelijk 21 en 15 mensen minder dan vorige maand. Tegenover zes jaar terug zitten achttien mannen meer en zeven vrouwen minder zonder werk.

Opvallend is de daling op één maand met bijna dertien procent bij de korte werklozen. Bij de jongeren tot 25 jaar is er een daling met ruim tien procent en bij de 55+ers is er zelfs een daling van ruim elf procent. Bij de personen die één tot twee jaar werkloos zijn is er op één maand dan weer een stijging met ruim zes procent.

Op één jaar tijd is er globaal een daling met net geen vier procent. Het aantal korte werklozen daalde met net geen dertien procent, het aantal middengeschoolde werklozen daalde op één jaar met ruim tien procent en het aantal vrouwen op één jaar met ruim vijf procent. In die tijdspanne was er de grootste stijging bij de -25 jarigen, +8,5% en bij de groep allochtonen van 5,9%.

Op zes jaar steeg het aantal werkzoekende werklozen met 2,46%. Er was een daling bij het aantal korte werklozen met bijna dertig procent, het aantal 25-54 jarigen daalde met ruim elf procent en het aantal autochtonen met ruim zes procent. De grootste groep stijgers op zes jaar zijn het aantal werklozen langer dan twee jaar met ruim 73%, het aantal 55-plussers met ruim 67% en het aantal allochtonen met ruim 66%.

In Oost-Vlaanderen daalde het aantal werklozen op één maand met negen procent, op één jaar met bijna tien procent en op zes jaar met bijna zeven procent. In gans Vlaanderen was er een daling op één maand met ruim zeven procent, op één jaar met goed acht procent en op zes jaar met bijna negen procent. In Vlaanderen zaten eind oktober 192.129 mensen zonder werk.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio