Kunstexpo en degustatie gaan hand in hand

Kunstexpo en degustatie gaan hand in hand

Foto: William Temmerman

Zelzate - Begin december slaan William Temmerman en Frederik Buyens de handen in elkaar. Je kan er gin en jenever proeven terwijl je van kunstwerken geniet.

William Temmerman en Frederik Buyens, de één al wat bekender in Zelzate dan de andere, werken op 2 december samen. Kunstenaar Temmerman stelt zijn marmeren beelden tentoon in een binnen- en buitengalerie bij hem in de Chalmetlaan. Buyens, eigenaar van Stokerij Eenvoud, laat je ondertussen proeven van zijn zelf ontwikkelde gin en jenever.

“We kennen elkaar al geruime tijd”, zegt Frederik, “en van de ene babbel kwam natuurlijk de andere afspraak zodat we uiteindelijk overeen kwamen om elkaar te steunen. We maken momenteel de echte Zelzaatse graanjenever die is erkend als O’de Flander waar Stokerij Eenvoud in januari 2019 toe mag treden”. William zelf heeft het over een vriend die niet ver vandaan woont: “een drankje erbij maakt de kunstdrempel misschien lager en daarom is het volgens mij een ideale gelegenheid om gin en jenever te proeven terwijl je ondertussen geniet van mijn kunst”, aldus nog de kunstenaar.

Het gebeuren gaat door op zondag 2 december tussen tien uur ’s ochtends en drie uur in de namiddag in de Chalmetlaan 101.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio