Voetbal derde amateur A: KVV Zelzate -

KVV ontvangt leider Zwevezele bij start tweede periode

KVV ontvangt leider Zwevezele bij start tweede periode

Foto: Koen Van Waesberghe

Zelzate - “Na tien speeldagen maak ik mijn eerste evaluatie”, had coach Bjorn De Neve gezegd tijdens zijn voorbeschouwing op het nieuwe seizoen eind augustus. Wij hielden de T1 van KVV Zelzate aan zijn woord en spraken met hem donderdag na zijn training. En wat opvalt de coach is tegelijkertijd ambitieus en bescheiden.

Dag coach, KVV wordt de revelatie van de seizoenstart genoemd. Is Zelzate niet meer de verrassing in de derde amateurreeks?

“Op basis van onze voorbereiding en de goede mindset van deze groep is het voor mij geen grote verrassing dat we staan waar we nu staan. We hebben op héél korte tijd grote stappen vooruit gezet. Stel je voor dat Roy Broeckaert en Jens Vandenhende niet langdurig waren uitgevallen… zo’n zaken gebeuren nu eenmaal natuurlijk. Om dergelijke tegenvallers op te vangen, heb je een meer dan waardige kern nodig. Revelatie zou ik het pas noemen wanneer een promovendus met nieuwjaar of pas na twintig speeldagen een vastere plaats in de linkerkolom heeft verworven.” 

Zo te zien aan de stand na tien speeldagen kan, met uitzondering van Torhout misschien, iedereen van iedereen winnen. Deel je die mening?

“Ik zag Torhout al tweemaal aan het werk. Thuis tegen Lebbeke op de eerste speeldag speelden ze een sterke eerste helft, op Wervik waren ze de betere ploeg en hadden ze altijd moeten winnen. Ook Torhout en Oostkamp zijn dus zeker nog geen vogels voor de kat. Ik hoor dat er daar in beide kampen nog heel veel strijdlust is, logisch ook na slechts tien speeldagen. Het is en blijft een open reeks, drie keer winnen of drie keer verliezen kan meteen een wereld van verschil maken.”

KVV heeft een goed uitgebouwd scoutingsapparaat. Ken je ondertussen alle tegenstanders?

“Met uitzondering van een paar ploegen waar we nog moeten tegen spelen, hebben we nu van iedereen een duidelijk beeld. Dat is ook nodig als je je degelijk op een wedstrijd wil voorbereiden. We zijn niet het type ploeg dat zich volledig zal aanpassen aan een tegenstander, maar om hen pijn te doen, moet je hun zwaktes kennen en om zelf niet in de val te lopen moet je hun kwaliteiten er kunnen uithalen. Laat ons zeggen dat wij steeds zeventig procent uitgaan van onze eigen kwaliteiten en dertig procent op instellen op de tegenpartij zonder veel te willen wijzigen aan onze speelwijze. Het is fijn om vast te stellen dat deze filosofie ook werkt als promovendus in een hogere reeks!”

KVV trok zes nieuwe spelers aan: Emmanuel Annor, Richard Antwi-Manu, Jelte De Coninck, Fréderique De Vleesschauwer, Tars Notteboom en Jens Vandenhende. Brengen die aanwinsten wat je van hen verwachtte?

“Absoluut! Ik denk dat we mogen stellen dat onze transferpolitiek afgelopen tussenseizoen voor honderd procent geslaagd is. Ook vorig seizoen was dit al zo, alle jongens die we binnen haalden, speelden al enorm veel minuten. Die krijgen ze niet cadeau. Ik denk dat veel clubs op dat vlak een voorbeeld kunnen nemen aan het huidige KVV Zelzate. We houden maximaal rekening met de balans op de verschillende posities en kijken ook tussen de oren van de speler om te peilen naar zijn échte goesting en ambitie voor KVV. Wij zullen niet meer de fout maken om spelers binnen te halen die naar KVV komen met de verkeerde insteek.

Nog twintig speeldagen en ik weet dat het vroeg is, maar toch: wie wordt kampioen?

“Zwevezele of Wetteren of... toch ook nog Wingene. Die laatsten schrijf ik niet te snel af. Voor mij zijn dit de ploegen die bepaalde extra's hebben die alle andere ploegen niet hebben. Veel zal afhangen van hoe groot hun wil en drang is om te promoveren want voetballend vermogen, ervaring en verdedigende kwaliteiten hebben ze alle drie."

KVV ontvangt op Wapenstilstand de leiders uit Zwevezele. Roy Broeckaert is langdurig out na een operatie aan de knie, Richard Antwi-Manu sukkelt nog steeds aan de knie en bij Joshua Boogaard is er een ontsteking of infectie aan de knie vastgesteld. Positief nieuws is dat Jens Vandenhende opnieuw begonnen is met zijn individuele revalidatie en dat hij binnen afzienbare tijd terug op de velden zal te zien zijn.

KVV wil zijn thuisreputatie alle eer aandoen

De trainersstaff van KVV selecteerde al dertien spelers: Thomas Ampe, Emmanuel Annor, Nico Blondeel, Stijn Cools-Ceuppens, Jelte De Coninck, Arno Decraecker, Fréderique De Vleesschauwer, Pieter Grootaert, Ennio Martens, Doran Mertens, Tars Notteboom, Tjorven Quintelier en Nicolas Van Buyten. Na de beloftenwedstrijd van vrijdagavond, uit bij RC Gent, worden daar drie spelers aan toegevoegd. Zondag valt een zestiende speler af.

De wedstrijd vangt zondag aan om 14.30 uur in de Patronagestraat. Scheidsrechter is Simon Borddeaud’hui die wordt bijgestaan door Gaëtan Van Caelenbergh en Sam De Boeck.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio