Brent Meuleman wordt de vijfde socialistische burgemeester van Zelzate, nu in een dieprode coalitie met PVDA.

Brent Meuleman wordt de vijfde socialistische burgemeester van Zelzate, nu in een dieprode coalitie met PVDA.

Het nieuws schepencollege met vlnr: Luc Van Waesberghe, Geert Asman, Brent Meuleman, Isabel Dellaert en Steven De Vuyst. Foto: Dirk Ververs

Zelzate - Na vier weken onderhandelen is zaterdag de nieuwe dieprode bestuursploeg voor Zelzate voorgesteld en is het bestuursakkoord toegelicht. Als enige in ons land krijgt de gemeente twee PVDA-schepenen, huisarts Geert Asman (42) en de 31-jarige historicus Steven De Vuyst.

SP.A en PVDA hebben in Zelzate samen een meerderheid van 13 zetels op 23. Luc Van Waesberghe (55) en Isabel Dellaert (57) worden schepen voor de SP.A. Brent Meuleman (30) is vanaf 1 januari 2019 de nieuwe burgemeester. De socialistisch burgemeesters Jozef Chalmet, Livien Danschutter, John Schenkels en Freddy de Vilder gingen hem voor. 

Het nieuwe college zal twee schepenen minder tellen dat dan het huidig. Daarmee wil het nieuwe bestuur per jaar 100.000 euro uitsparen, geld dat men extra wil investeren in de bestrijding van de armoede in de gemeente.  Opvallend in het programma zijn ook de oprichting van wijkraden en een bevraging van de bevolking over het gemeentebestuur midden de legislatuur. 

Voor huidig liberale burgemeester Frank Bruggeman was het zaterdag een zwarte dag voor de gemeente waar het linkse ‘cordon sanitaire’ wordt doorbroken. De partijen uit het huidig bestuur, VLD-SD, N-VA en CD&V verhuizen allemaal naar de oppositiebanken.     

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio