Voetbal derde amateur A: KVV Zelzate – KFC Merelbeke

KVV ontvangt, opnieuw, de leidersploeg

KVV ontvangt, opnieuw, de leidersploeg

Foto: Koen Van Waesberghe

Zelzate - Na Wetteren (speeldag 5), Stekene (speeldag 7) en Zwevezele (speeldag 11) ontvangt KVV Zelzate de huidige nummer één in de derde amateurklasse. KVV moet deze klus zien te klaren zonder de geschorste Stijn Cools-Ceuppens. Voorzitter Stefaan Luca heeft het volste vertrouwen in zijn team al kan hij de sterkte van de tegenstander niet inschatten. Wij spraken de man die revalideert van een knieoperatie.

Voorzitter, staat KVV Zelzate op zijn waarde geklasseerd?
Volgens mij hebben we nog nergens punten gestolen. Integendeel, op Wingene en thuis tegen Pepingen/Halle moesten we misschien wel meer halen dan de nipte nederlagen. Natuurlijk, had je mij bij het begin van het seizoen die vraag gesteld ging ik uiteraard anders antwoorden maar onze ploeg misstaat zeker niet in deze nationale reeks.

KVV heeft zes mooie aanwinsten. Hoe werkt de scoutingscel?
Onze mensen van de scouting beginnen heel vroeg op het seizoen te werken. Wij evalueren al zeer vroeg onze huidige kern en lijsten de pijnpunten op. Aan de hand daarvan worden profielen samengesteld waarna onze mensen op stap gaan. Momenteel kunnen we wel zeggen dat al onze nieuwe spelers aan de verwachtingen voldoen waardoor we moeten proberen onze kern samen te houden.

Is KVV financieel gezond?
KVV was en is in alle geledingen klaar voor het nationaal voetbal, ook financieel. Wij hebben steeds onze financiële verplichtingen tegenover iedereen nagekomen en zullen dit ook in de toekomst doen. We gaan geen zotte dingen doen maar zullen ons klaar houden om eventuele opportuniteiten te benutten, als die zich aandienen. KVV zal financieel mee evolueren met het sportieve dat we ambiëren.

Tenslotte voorzitter, hoe zit het met het project Zelzate-Zuid?
Dit project had een groot draagvlak bij het huidige gemeentebestuur. De nieuwe beleidsploeg die vanaf nieuwjaar aan de macht komt ken ik vrij goed en ik denk dat zij weten wat KVV nodig heeft op gebied van infrastructuur. Ik ben er dan ook van overtuigd dat zij het goed menen met KVV en ik hoop dat we snel rond de tafel kunnen zitten om dit te bespreken.

KVV maakte meest aantal doelpunten

KVV speelt dus tegen leider Merelbeke. De Gentenaars totaliseren momenteel 25 punten op 36 door acht overwinningen en één gelijkspel. Van de zes uitwedstrijden wonnen ze er vijf (0-6 bij Woluwe/Zaventem, 1-3 bij Torhout, 0-1 bij Oostkamp, 0-2 bij Melsele en 0-1 bij Pepingen/Halle), het verloor met 2-0 bij Wervik. De ploeg van voorzitter Wilfried Van Keymeulen haalde 15 op 18 in de laatste zes wedstrijden, de eerste periode sloten ze af als tweede op één punt van winnaar Zwevezele. Zes spelers zorgden voor de achttien geel/blauwe doelpunten: Thomas Zwart scoorde er zeven, Sasha Odura vier, Dean Van den Winckel drie, Jim Van Laere twee en Manki Saidi en Karel De Smet elk één.

Godart, Oduro en Van der Cruyssen zijn geblesseerd bij de bezoekers, Van de Winckel komt terug na schorsing. De kern van Merelbeke: De Volder, Segers, De Smet, Elaut, Bultheel, Synaeve, Van de Voorde, De Weirdt, Zwart, Van den Winckel, Saidi, Van Laere, Van Cauwenberghe, Van der Beke en Van der Wilt.

De thuisploeg pakte zestien op achttien in de laatste zes wedstrijden en staat op de derde plaats op twee punten van leider Merelbeke. Thuis heeft het een reputatie hoog te houden, het pakte vijftien op achttien in de zes thuiswedstrijden. In totaal scoorde KVV 24 doelpunten waaronder tien van Doran Mertens, vijf van Nicolas Van Buyten, vier van Jelte De Coninck, drie van Tars Notteboom en één doelpunt van Richard Antwi-Manu en Stijn Cools/Ceuppens.

Bij KVV is Stijn Cools-Ceuppens door drie gele kaarten geschorst. Roy Broeckaert (knie-operatie) en Jens Vandenhende (hervatte de groepstraining) zijn afwezig. Richard Antwi-Manu is terug na zijn knieproblemen evenals Milan Verhoeven die zijn eerste selectie pakt. De kern: Ampe, Annor, Antwi-Manu, Blondeel, De Bremme, De Coninck, Decraecker, De Vleesschauwer, Ede, Grootaert, Martens, Mertens, Noteboom, Quintelier, Van Buyten en Verhoeven.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio