Voetbal derde amateur A: KVV Zelzate – KFC Merelbeke 1-1

Doelman De Vleesschauwer redt punt voor de thuisploeg

Doelman De Vleesschauwer redt punt voor de thuisploeg

Thomas Zwart kopte aan de tweede paal een vrije trap van Van Cauwenberghe voorbij De Vleesschauwer. Foto: Koen Van Waesberghe

Zelzate - KVV en Merelbeke hielden gelijke tred in deze topper. Zwart scoorde voor de bezoekers, Grootaert voor KVV, Thuisdoelman De Vleesschauwer speelde alweer een reuzenpartij. Ook de andere topper tussen Wetteren en Wingene bleef onbeslist. De top van de stand blijft ongewijzigd, KVV blijft leider in de tweede periodestand. Doran Mertens blijft topschutter, Van Damme, Van Peteghem en Zwart volgen.

KVV Zelzate: Fréderique De Vleesschauwer, Nico Blondeel, Pieter Grootaert, Tars Notteboom (89’ Thomas Ampe), Ennio Martens, Doran Mertens, Nicolas Van Buyten, Jelte De Coninck, Emmanuel Annor, Richard Antwi-Manu (79’ Semih Ede) en Tjorven Quintelier.
KFC Merelbeke: Sven De Volder, Brecht Van der Beke (62’ Sam Van de Voorde), Dean Van den Winckel, Brecht Van Cauwenberghe (79’ Jordi Van Laere), Thomas Zwart, Kevin Elaut (89’ Robbe Vermote), Mathieu De Weirdt, Alexander Seynaeve, Manki Saidy, Rob Van der Wilt en Roy Bultheel.
Doelpunten: 21’ Zwart 0-1 en 71’ Grootaert 1-1.
Gele kaarten: Zwart en Mertens
Scheidsrechters: Arno Schepers, Tom Bonduel en Peter Van Damme

Aangename wedstrijd waarbij de driehonderd aanwezige toeschouwers Mertens in de openingsfase te verrast zagen op een doorsteek van Quintelier. De Volder moest daarop in de voeten van Antwi-Manu. Net voor halfweg kopte Zwart aan de tweede paal een vrije trap van Van Cauwenberghe voorbij De Vleesschauwer. Aan de overzijde moest Van der Wilt een kopbal van Blondeel, na voorzet van Van Buyten, in hoekschop verwerken. Net voor het halfuur verscheen De Weirdt alleen voor de thuisgoalie maar hij was te nonchalant. Een poging van bezoeker Saidi ging naast, een poging van Notteboom ging over. Net voor de rust ging De Vleesschauwer goed plat na een strakke voorzet van De Weirdt.

Direct na de rust ging een rebound van Notteboom, nadat Van den Winckel een voorzet van Antwi-Manu wegwerkte, over het doel, zeven minuten later mikte diezelfde Notteboom in het zijnet en iets later ging een strakke voorzet van Antwi-Manu voorbij alles en iedereen. Aan de overzijde werd Zwart afgezonderd voor De Vleesschauwer maar die laatste ging goed plat. Op het uur stuurde Bultheel Zwart door de buitenspelval, zijn lob over De Vleesschauwer werd door Martens van de lijn gered. Twintig minuten voor affluiten werkte Grootaert aan de tweede paal een hoekschop van Antwi-Manu voorbij De Volder. Tien minuten voor het einde had De Vleesschauwer een wereldredding in petto op een poging van Elaut en vijf minuten later ging de thuisgoalie alweer goed plat op een ver schot van Van der Wilt.

Andere uitslagen van de dertiende speeldag: Wetteren-Wingene 0-0, Lede-Zwevezele 1-0, Pepingen/Halle-Torhout 3-1, Lebbeke-Woluwe/Zaventem 4-1, Melsele-Oostkamp 2-0, Stekene-Kampenhout 0-0 en Wervik-Wolvertem/Merchtem 1-1.

In de stand blijft Merelbeke leider met nu 26 punten, Wetteren volgt op één punt en KVV en Wingene hebben twee punten achter. Lede volgt op drie punten, Zwevezele heeft vijf punten achter, Pepingen/Halle heeft een achterstand van zes punten en Lebbeke heeft zeven punten achterstand.

Melsele en Stekene staan negende met elk achttien punten, Wolvertem/Merchtem heeft zestien punten, Wervik heeft vijftien punten, Woluwe/Zaventem heeft twaalf punten en Kampenhout heeft elf punten. Torhout en Oostkamp sluiten de rij met respectievelijk negen en acht punten.

In de tweede periode hebben we een kwintet aan de leiding want zowel KVV, Wetteren, Melsele, Merelbeke als Lede hebben zeven op negen. Lebbeke en Wingene hebben vijf punten, Pepingen/Halle en Wolvertem/Merchtem hebben vier punten, Oostkamp en Woluwe/Zaventem hebben drie punten en het trio Zwevezele/Wervik/Stekene heeft één punt. Torhout blijft puntenloos laatste.

In de lijst van de topschutter leidt Doran Mertens met tien doelpunten. Junior Van Damme van Lebbeke scoorde tweemaal en komt op negen doelpunten, Thomas Zwart komt door zijn doelpunt van deze namiddag naast Nicolas Van Peteghem op acht doelpunten.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio