Het beste café van Vlaanderen

'We hebben veel van onze oudere klanten moeten helpen bij het stemmen'. Stefanie Degroote van cafe Becks Inn onthult haar geheim.

'We hebben veel van onze oudere klanten moeten helpen bij het stemmen'. Stefanie Degroote van cafe Becks Inn onthult haar geheim.

Stefanie met haar vriend Kenneth en dochter Inaya gingen maar al te graag op de foto Foto: Koen Van Waesberghe

Zelzate - De stemmen zijn geteld, meer dan 40.000 Vlamingen stemden via onze app voor hun beste café. En café Napoleon heeft een opvolger.

Den Becks, ofte café Becks Inn op de Grote Markt is door de lezers van Het Nieuwsblad uitgeroepen tot het beste café van Zelzate. En daar zijn uitbaatster Stefanie Degroote, samen met haar vriend Kenneth Van den Daele, uiteraard blij mee; ‘Natuurlijk zijn we tevreden dat we die titel van Het Nieuwsblad krijgen’, zegt de dertigjarige café-uitbaatster trots, ‘als je weet welk cliënteel we hebben’.

‘Volgend jaar bestaat het café vijftig jaar en dit is toch wel een heel mooie bekroning dat we ervoor krijgen’, zegt Stefanie. ‘We moesten wel veel van onze klanten helpen bij het stemmen want de meesten hadden de app van Het Nieuwsblad wel maar wisten niet hoe er voor ons moest gestemd worden’, vult Kenneth aan. De gemiddelde leeftijd van het cliënteel van Becks Inn ligt vermoedelijk een stuk hoger dan bij de vorige winnaar, café Napoleon.

Onze Nieuwsblad-jury gaat nu alle beste cafés van elke provincie bezoeken om zo tot het beste café van Vlaanderen te komen. In onze buurgemeenten won Le Bon Vivant in Wachtebeke, in Assenede was Moderne (Bassevelde) de beste, in Evergem was Het Vermaek (Sleidinge) de beste en in Gent kroonde Comic Sans uit Klein Turkije zich tot beste café.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio