Mannenbond opgericht

Mannenbond opgericht

Het eerste bestuur van de mannenbond. Ondervoorzitter Mathias Cassier en schatbewaarder Gino D'Haene ontbreken. Foto: Koen Van Waesberghe

Zelzate - Met café Noorderlicht als uitvalsbasis willen enkele heren een, naar eigen zeggen, eerste mannenbond in Zelzate oprichten. 'We willen geen concurrent worden van de vrouwenbond, enkel een tegenhanger', klinkt het.

Vrijdagavond organiseerden negen mannen in café Noorderlicht een installatievergadering van hun mannenbond. De voorzitter, ondervoorzitter, secretaris, schatbewaarder en PR functie werden er ingevuld, evenals het programma dat ze willen realiseren. Een naam hebben ze nog niet maar die zal allicht vlug ontworpen worden.

'Toen ik het café in het voorjaar overnam zag ik bij de eerste koffietafel van de vrouwenbond hoe gezellig druk het eraan toe ging', zegt Patrick Meuland. 'Vanaf toen speelde ik met het idee om een mannelijke tegenhanger op te richten. Ik zocht en vond een aantal helpende mannen'. Die kozen Patrick unaniem als voorzitter. Matthias Cassier zal ondervoorzitter worden, Kevin Uytterhaeger wordt secretaris en Gino D'Haene wordt de schatbewaarder. Verder meldden zich ook Jackie Bru, Hubert Verbilt, Freddy Coone, Noël Criel en Dirk Meuleman als stichtende en meewerkende bestuursleden. 

De bedoeling is om een half dozijn activiteiten per jaar te organiseren. Dit kan gaan over een bezoek aan de Gentse Zesdaagse, een kwis of een brouwerij-, gepaard aan een stadsbezoek. 'We gaan niet zoals bij de dames elke maand een koffietafel geven maar echt iets organiseren waarin de meeste vrouwen minder in zijn geïnteresseerd zoals het bijwonen van een voetbalwedstrijd in de Jupiler Pro League of misschien wel de Champions League', klinkt het. Iedereen, van jong tot oud, kan aansluiten bij de mannenbond die zal werken met lidgelden. Ze zullen ook kijken of ze eventueel kunnen aansluiten bij de gemeentelijke culturele raad. Een inschrijvingslijst zal in het socialistisch lokaal Noorderlicht hangen maar men legt er de nadruk op dat iedereen welkom is.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio