Voetbal derde amateur A: Sporting Kampenhout - KVV Zelzate 2-2

KVV geeft dubbele voorsprong na rust uit handen

KVV geeft dubbele voorsprong na rust uit handen

De startende elf van KVV Zelzate. Foto: Koen Van Waesberghe

Zelzate - Na een wedstrijd met twee gezichten heeft KVV Zelzate één punt meegenomen bij Kampenhout, voor de thuisploeg het vierde gelijkspel in de laatste vijf wedstrijden. Nochtans stond het aan de rust 0-2 voor maar een donderpreek van de thuiscoach en overmoedigheid bij de bezoekers brachten Kampenhout langszij. KVV blijft derde maar verliest de leiding in de tweede periodestand.

Sporting Kampenhout: Robby Billast, Nik Vangrunderbeek, Céderic Medard, Anas Bouzerda, Thomas Desmet, Glenn Leemans, Niels Debacker (71’ Art Meylemans), Tom Goovaerts (52’ Stein Lemmens), Johan Yangassa Ipakala, Seppe Peeters en Lucas Verhaege (90’ Adil Aba Yahya).
KVV Zelzate: Fréderique De Vleesschauwer, Stijn Cools-Ceuppens, Nico Blondeel, Pieter Grootaert, Tars Notteboom (83’ Jens Vandenhende), Ennio Martens, Doran Mertens, Nicolas Van Buyten, Jelte De Coninck (57’ Thomas Ampe), Tjorven Quintelier (83’ Semih Ede) en Richard Antwi-Manu.
Doelpunten: 30’ Blondeel 0-1, 42’ Van Buyten 0-2, Bouzerda 1-2 en 75’ Vangrunsbeek 2-2
Gele kaarten: Medard, Desmet, Notteboom en Van Buyten
Scheidsrechters: Simon Bourdeaud'Hui, Gilbert Verberckmoes en Wesley Willem

Zelzate begon vrij afwachtend aan de wedstrijd; twee schoten van Bouzerda werden evenveel keren door De Vleesschauwer onschadelijk gemaakt. De eerst, echte, kans voor KVV op het halfuur was direct raak, de vrijgelaten Blondeel kopte een hoekschop van Antwi-Manu voorbij Billast. Groen/wit putte vertrouwen en een dubbele poging van Mertens werd opnieuw in hoekschop gewerkt, opnieuw Blondeel kopte die met achterhoofd voorlangs. Vier minuten voor de rust mikte Notteboom een assist van Mertens in de korte hoek maar de thuisgoalie had het manoeuvre in de smiezen. Eén minuut later verdubbelde Van Buyten de voorsprong nadat hij vanop twintig meter een vrije trap in de verste winkelhaak schilderde. Net voor de koffie kopte Debacker nipt naast.

De thuisploeg kwam, na een donderpreek van T1 De Graeve, furieus uit de kleedkamer. Een poging van Vangrunderbeek werd gepareerd, de rebound van Goovaerts ging hoog over. Niet veel later ging De Vleesschauwer goed plat op een nieuwe poging van Bouzerda maar dit was slechts uitstel want halfweg de tweede helft lukte diezelfde Bouzerda, na een aarzeling in de bezoekende defensie de aansluitingstreffer. Nu dicteerde Kampenhout de wet en een kwartier voor affluiten mikte Vangrunsbeek een vrije trap over de muur buiten het bereik van De Vleesschauwer. In de slotfase had diezelfde bezoekende goalie een goede safe in petto op een laatste schot van Vangrunsbeek.

Leider Merelbeke versloeg Lebbeke met 2-1 en runner-up Wetteren won met 0-2 bij Oostkamp. Zwevezele versloeg Wervik met 0-3, Wingene verloor met het kleinste verschil van Pepingen/Halle, Stekene won met 2-3 bij Torhout en Wolvertem/Merchtem versloeg Melsele met 2-0. Woluwe/Zaventem-Lede eindigde zoals het begon, 0-0 dus.

Merelbeke blijft leider met 29 punten, Wetteren volgt op één punt en KVV volgt nu op vier punten. Zwevezele, Wingene en Lede zijn vierde op vijf punten van de leider, Pepingen/Halle is zevende op zes punten en Stekene is achtste met acht punten minder dan Merelbeke.

Wetteren en Merelbeke leiden de tweede periode met tien punten, KVV en Lede volgen met acht punten, Pepingen/Halle, Wolvertem/Merchtem en Melsele hebben zeven punten en Lebbeke en Wingene hebben vijf punten.

Gratis inkom bij KVV-Torhout

Komende zondag neemt KVV het thuis op tegen Torhout. Om 13 uur organiseren de spelersvrouwen voor de derde keer een Ladies Day voor alle, in groen/witte kleuren uitgedoste, vrouwen en na de wedstrijd volgt vanaf 16.30 uur ene Aprés-ski party. Alle inwoners krijgen, mits afgifte van de flyer die komende week bedeeld wordt, gratis toegang tot de wedstrijd.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio