Voetbal tweede provinciale A: FC Assenede -

Assenede verliest met zware cijfers

Assenede verliest met zware cijfers

Foto: Voetbal Assenede

Assenede - Assenede heeft op de veertiende speeldag zijn negende nederlaag geleden. Aan de rust stond de kleinste score op het bord maar na de koffie zakte het in elkaar. Latem leidt zowel het algemeen klassement als de tweede periodestand.

FC Assenede: Giovanni Bonne, Jasper De Neve (63’ Cedric Van Cleemputte), Jeffrey Van Rie, Bruno Van Ootegem, Steven Van Hee, Derrit Longueville, Bram Van Heesvelde (71’ Karel Willems), Niels Snoeck (63’ Dylan Verstraeten), Kristof Speeckaert, Ian De Maesschalck en Jarno Notteboom.
FC Poesele: Pieter De Waele, Thibo Van Coppernolle, Saan Vandenheede, Ruben Welvaert (71’ Timothy Vercamer), Thomas Bonami, Glen Delacluse (63’ Niels De Waele), Pablo Van Autryve, Robin Dossche, Freek Van de Casteele (73’ Branko Opsomer), Sander Maenhout en Gentiel Goeminne.
Doelpunten: 30’ en 48’ Van Outryve 0-1 en 0-2, 63’ Dossche 0-3 en 82’ De Waele 0-4
Gele kaarten: De Maesschalck
Scheidsrechters: Jurgen Van Gulck, Paul Van Damme en Daniel Mertens

De eerste helft was vrij gelijkopgaand, Assenede, dat één geschorste en vier gekwetste spelers had, kreeg halve kansen via Snoeck en Longueville. De bezoekers waren superefficiënt. Balverlies op het middenveld luidde de 0-1 via Van Outryve in. Direct na de koffie maakte diezelfde Van Outryve zijn tweede na een misverstand centraal in de verdediging. De thuisploeg zakte als een pudding in elkaar en Dossche en De Waele brachten de eindstand op 0-4.

Latem won zaterdagavond met 2-1 van Sleidinge maar Kleit kwam niet verder dan 1-1 tegen Ertvelde. Lembeke-Bellem werd 3-0 en Sint-Laureins won bij Waarschoot met 2-3. Maldegem-Lovendegem eindigde op 2-2 en Zomergem–Meetjesland en Zeveren-Merendree werden 1-1 werd.

Latem blijft leider met 35 punten en Kleit volgt al op vijf punten. Poesele staat al elf punten in het krijgt en Lembeke heeft al twaalf punten achterstand. Assenede krijgt op de voorlaatste plaats gezelschap van Ertvelde; beide ploegen hebben elf punten en dit zijn er vier meer dan Waarschoot.

In de tweede periode leidt Latem met tien punten, Lembeke heeft er negen, Kleit heeft er acht en het trio Zomergem/Meetjesland/Sint-Laureins heeft zeven punten. Assenede en Sleidinge hebben in dit nevenklassement als laatste één punt.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio