Vlaamse Regering keurt investering goed

Zelzate-Zuid alweer stap dichterbij

Zelzate-Zuid alweer stap dichterbij

De echte grondwerken zullen ten vroegste in 2021 starten. Foto: Google Maps

Zelzate - Deze voormiddag heeft de Vlaamse Regering beslist om te investeren in Zelzate-Zuid. Daardoor komt het nieuw koppelingsgebied, annex sportterrein, alweer een stukje dichterbij.

Samen met de provincie Oost-Vlaanderen, de gemeente Zelzate, ArcelorMittal Gent, North Sea Port en Sint-Jan Baptist zal de Vlaamse Regering, op voorstel van minister Joke Schauvliege (CD&V), investeren in het nieuw koppelinkgsgebied Zelzate-Zuid. Deze voormiddag werd de investering van 1,27 miljoen euro goedgekeurd.

Het gebied ligt ten noorden van ArcelorMittal Gent, ten Oosten van het kanaal Gent-Terneuzen, ten zuiden van de E34 en ten westen van de R4/Kennedylaan. Deze groene zone zal in de komende jaren veranderen in een (sport)park voor Zelzate. De Vlaamse Landmaatschappij zal er een park aanleggen, evenals een Finse looppiste. Voor de jeugd komt er een avontuurlijk speelterrein met speelbos en voor tuiniers komen er volkstuintjes. De gemeente Zelzate zal investeren in de aanleg van drie voetbalterreinen met kantine en sportaccommodatie zoals kleedkamers, opberg- en vergaderlokalen. 

Minister Joke Schauvliege reageert tevreden: ‘Een nieuw parkgebied met tal van sportieve en recreatieve mogelijkheden zal een grote meerwaarde betekenen voor de bewoners van de Kanaalzone en van Zelzate in het bijzonder’, zegt ze, ‘Een vrijliggend doorgaand fietspad, dat deel uitmaakt van de lange-afstand-fietsverbinding door de Kanaalzone, zal de nieuwe groene zone ontsluiten. Dit pad zal een veilige fietsverbinding realiseren tussen de industriezone en de dorpskern van Zelzate, ideaal om ook de enthousiaste scouts en sportieve voetballers veilig op hun bestemming te krijgen’.

Volgend jaar zal de Vlaamse Landmaatschappij starten met de opmaak van de technische plannen, twee jaar later zullen de werken op het terrein zelf aanvatten.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio