Voetbal derde amateur A: KVV Zelzate – Torhout 1992 KM 2-1

KVV sluit heenronde af met nipte overwinning

KVV sluit heenronde af met nipte overwinning

Foto: KVV Zelzate

Zelzate - KVV Zelzate heeft op de laatste speeldag van de heenronde verdiend met 2-1 gewonnen van Torhout. Aan de rust stond het 1-1 maar Jens Vandenhende besliste in de slotfase over winst en verlies. Zelzate sluit de heenronde af op de derde plaats en staat in de tweede periodestand op twee punten van de leiders.

KVV Zelzate: Fréderique De Vleesschauwer, Stijn Cools-Ceuppens (77’ Tjorven Quintelier), Nico Blondeel, Pieter Grootaert, Tars Notteboom, Doran Mertens (80’ Semih Ede), Nicolas Van Buyten, Thomas Ampe, Emmanuel Annor, Richard Antw-Manu (90’ Ennio Martens) en Jens Vandenhende.
Torhout 1992 KM: Brandon Vanderbeke, Aron Defevere, Trersor Shiema, Harry Hollevoet (80’ Jason Neu), Anouk Vanysacker, Victor Christiaens, Elimane Coulibaly (66’ Jonathan Stael), Bryan Willems (46’ Broes Van Wijk), Martijn Verhelst, Tim Van den Boogaerde en Thomas Godderis.
Doelpunten: 12’ Shema 0-1, 25’ Mertens 1-1 en 73’ Vandenhende  2-1
Gele kaarten: Defevere en Godderis
Scheidsrechters: Brend Kempenaers, Benny Clemmens en Shauni Depruyst

Een dominerend Zelzate zag Blondeel te zwak op doelman Vanderbeken koppen, Antwi-Manu en Mertens misten op een voorzet van Notteboom die even later zelf zijn poging met de voet gestopt zag. Torhout antwoordde meteen en Shema rondde een schitterende aanval over drie stations mooi af. Cools-Ceuppens en Mertens zagen hun voorzet aan iedereen voorbijgaan. Toen Notteboom even voor het half uur vanop rechts voorzette, kon Mertens in de rebound de bordjes in evenwicht brengen.

Na de rust kwam Torhout niet meer in de zestien van De Vleesschauwer. Vanderbeken redde op pogingen van Antwi-Manu en Mertens maar op een vrijschop van Van Buyten gaf Vandenhende de huisploeg met een kopbal wat hij verdiende..

Andere uitslagen van speeldag 15: Lede-Merelbeke 0-2, Wetteren-Wolvertem/Merchtem 5-3, Zwevezele-Woluwe/Zaventem 5-0, Stekene-Wingene 0-1, Pepingen/Halle-Oostkamp 2-0, Lebbeke-Kampenhout 1-1 en Melsele-Wervik 0-0.

Merelbeke is herfstkampioen met 32 punten, Wetteren volgt op één punt en KVV heeft vier punten achterstrand. Op de vierde plaats staan Zwevezele en Wingene met 27 punten, Pepingen/Halle is zesde met 26 punten, Lede is zevende met 24 punten en Stekene heeft als achtste 21 punten.

Lebbeke leidt de rechterkolom met twintig punten, Melsele is negende met negentien punten, Wolvertem/Merchtem en Wervik hebben zestien punten, Kampenhout heeft veertien punten en Woluwe/Zaventem heeft als veertiende dertien punten. Torhout en Oostkamp sluiten de rij met respectievelijk negen en acht punten.

In de strijd voor de tweede periode leiden Wetteren en Merelbeke met 13 op 15, KVV volgt op twee en Pepingen/Halle op drie punten. Melsele, Wingene en Stekene volgen op vijf punten, Zwevezele en Wolvertem/Merchtem hebben zes punten achter en Lebbeke heeft zeven punten minder dan de leiders.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio