Voetbal derde provinciale A: SK Wachtebeke – DKW Evergem 5-3

SKW verslaat leider na zinderende topper

SKW verslaat leider na zinderende topper

Foto: https://www.skwachtebeke.be/

Wachtebeke - SK Wachtebeke heeft leider DKW zijn tweede seizoensnederlaag kunnen aansmeren. Het stuurde hen, na een schitterende wedstrijd, met lege handen naar de andere kant van het kanaal. Aan de rust stond het 2-0 maar na de koffie zagen de toeschouwers nog zes doelpunten. Rood/wit blijft op de derde plaats.

SK Wachtebeke: Kaay Criel, Thijs Van der Snickt (63’ Hannes Van Hulle), Brecht Hoornaert, Mattis Even, Jason Baeke, Tiziano Van Laere (90’ Laurent De Bolster), Tanguy Delcour, Joshua Van Damme, Tim Steinweller, Robin Verschelde en Steven De Maesschalck.
DKW Evergem: Jari Hautekeete, Mickey Prempeh (72’ Jens Loete), Lenard Roegiers (72’ Jens Vanhuffel), Frederick Van Cauwenberghe, Kevin Buysse, Matthias Verbrugge, Christopher Palmeri, Kjell Ide, Mathies Gijsels, Kjell De Cock (82’ Gregory Vermeeren) en Joachim Hebberecht.
Doelpunten: 8’ Van Laere via strafschop 1-0, 40’ Van Damme 2-0, 60’ Verbrugge 2-1, 60’ en 66’ Verschelde 3-1 en 4-1, 72’ Verbrugge 4-2, 77’ Van Damme 5-2 en 11’ Gijsels via strafschop 5-3.
Gele kaarten: Verschelde, Ide, De Maesschalck, Ide Palmieri, Loete, Criel en Van Laere.
Rode kaart: 67’ Ide (tweemaal geel)
Scheidsrechter: Rudi Massart

Wachtebeke startte het snedigst en kwam al vlug op voorsprong toen doelman Hautekeete een duwfout beging op Van Laere, die zette zelf de strrafschop om. Even later kopte diezelfde Van Laere van dichtbij over. Nadien kwam de leider uit Evergem beter in de match, echter  doelgevaar was er niet. Toen Van Damme, vijf minuten voor de rust op de linkerkant werd weggestuurd kon hij schuin voor doel aanleggen en de voorsprong verdubbelen

Na de rust kreeg Wachtebeke het heel moeilijk. Doelman Criel redde eerst nog voortreffelijk maar toch kon iedereen voelen dat de aansluitingstreffer niet kon uitblijven. Dit doelpunt kwam er op het uur via Verbrugge. In de herneming scoorde Verschelde, na mooi voorbereidend werk van Van Damme. Toen vijf minuten later Verschelde een misverstand in de verdediging kon afstraffen zag het er goed uit voor de thuisploeg. Bij de bezoekers mocht Ide zich vroeger gaan kleden na een tweede gele kaart, toch scoorde DKW niet veel later de 4-2. Een klein kwartier voor affluiten was Van Damme vlugger op de bal dan Hautekeete waardoor hij de 5-2 scoorde. Een strafschop voor DKW Evergem, omgezet door Gijsels, was het laatste doelpunt van een aangename match.

Door deze nederlaag nadert Evergem/Center, dat 2-1 won tegen Sint-Kruis-Winkel, tot vier punten; SKW heeft, samen met Belzele dat 0-3 won bij Watervliet, zeven punten minder dan de leider. Ursel, dat 0-2 won bij Nevele, blijft vijfde op negen punten en Sint-Kruis-Winkel wordt zesde op twaalf punten, Nevele wordt zevende op dertien punten.

Vinkt, dat 1-2 verloor van Boekhoute, krijgt op de achtste plaats het gezelschap van Maria/Aalter dat Vinderhoute versloeg met 6-1, beide ploegen hebben 22 punten. Hansbeke, dat 1-1 speelde bij Donk, is tiende met 21 punten en het duo Boekhoute/Donk is elfde met zeventien punten. Muide, dat Bassevelde versloeg met 2-1, is dertiende met veertien punten, Watervliet is veertiende met elf punten, Bassevelde is voorlaatste met zeven punten en Vinderhoute sluit de rij met drie punten.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio