Kortrijk maakt 5.000 euro vrij voor noodhulp

Kortrijk - In Jemen woedt een burgeroorlog, met voedselschaarste en hongersnood tot gevolg. Duizenden mensen kwamen al om het leven. Volgens de VN dreigt hongersnood voor 18 miljoen Jemenieten. Kortrijk maakt 5.000 euro vrij voor noodhulp.

Deze hulp wordt overgemaakt ten voordele van het Rode Kruis Vlaanderen. Zij verdelen ter plaatse voedselpakketten, zorgen voor drinkwater en onderhouden ziekenhuizen in elf verschillende regio’s van het land.
De gezondheidszorg was al kwetsbaar nog voor de burgeroorlog in Jemen drie jaar geleden losbrak, maar die is nu zo goed als onbestaande. In het land heerst grote onveiligheid en bombardementen zorgen ervoor dat de infrastructuur die nodig is om het voedsel op de juiste plaatsen te krijgen, wordt vernield.

Kortrijks schepen van Noord-Zuid Bert Herrewyn(SP.A): "Door de crisis zijn zorgvoorzieningen voor ruim de helft van de Jemenieten niet beschikbaar. Enkel door toedoen van organisaties als het Rode Kruis kan de nodige hulp de inwoners bereiken. Daarom ondersteunt de stad de organisatie met 5.000 euro.”
Jaarlijks maakt de stad 12.500 euro vrij voor noodsituaties in het buitenland, waaronder dit jaar voor Artsen zonder Grenzen, die in Syrië met oorlogsslachtoffers werken, en voor Consortium 12.12, ten voordele van de slachtoffers van de aardbeving en de tsunami in Indonesië.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio