Voetbal tweede provinciale A: Ertvelde United – FC Assenede 2-0

Assenede verliest degradatietopper bij Ertvelde

Assenede verliest degradatietopper bij Ertvelde

Foto: RR

Assenede - Uit bij buur Ertvelde leed Assenede zijn derde opeenvolgende nederlaag. Het haalt daarmee 1 op 24 en komt alleen op de voorlaatste plaats. Waarschoot kan deze namiddag op gelijke hoogte komen.

Ertvelde United: Bryan Goris, Dimetri Tunyck, Stef Van De Rostyne, Niek Hebberecht, Bram Van De Rostyne, Kenzo Lippens (90’ Arne Lippens), Jaimy Hertschap, Joshy Hertenschap, Jordy Creve (90’ Jens Geirnaert), Nils Geinaert en Bixente Persan (72’ Maxim De Baerdemaeker).
FC Assenede: Giovanni Bonne, Jasper De Neve, Arno van Ootengem (78’ Karel Willems), Bram Van Heesvelde (46’ Ian De Maesschalck), Steven Van Hee, Jeroen Van Dooren, Derrit Longueville, Cedric Van Cleemputte, Dylan Verstraeten, Kristof Speeckaert, Jarno Notenboom.
Doelpunten: 8’ Joshy Hertschap 1-0 en 37’ Lippens 2-0
Gele kaarten: Van Dooren, Stef Van de Rostyne en Hebberecht.
Scheidsrechters: Jari Van Laere, Rudy Maes en Willy Lammens.

De eerste thuisaanval was meteen raak, een afstandschot, vanop ruim twintig meter, van Joshy Hertschap ging over Bonne net onder de lat binnen. Assenede probeerde het evenwicht te herstellen maar een poging van bezoeker Verstraeten werd van de lijn gekopt door Tunyck. Acht minuten voor de rust verdubbelde Lippens, ook al door een afstandschot dat afweek, de voorsprong,

Na de koffie was het Assenede die het beeld maakte. Een voorzetschot van Van Cleemputte werd door Goris vanonder de lat gehaald en een nieuwe poging van de ingevallen De Maesschalck ging aan de verkeerde kant van de paal buiten. Op een schaarse counter werd Persan diep gestuurd maar zijn verre lob ging hoog over.

In de andere wedstrijd speelden Meetjesland en Kleit gelijk waardoor Latem, als het deze middag wint bij Merendree, opnieuw zeven punten kan uitlopen. Onderaan wordt Ertvelde alleen veertiende met veertien punten, Assenede wordt alleen vijftiende met elf punten en Waarschoot, dat deze namiddag de derby bij Lovendegem speelt, is laatste met negen punten.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio