Kortrijkzaan wil Broeltorens 'redden'

Kortrijk - Kortrijkzaan Michel Rooryck start de petitie 'Geef de Broeltorens hun groene long!'. De gronden rond de Broeltorens zijn echter al verkocht aan een ontwikkelaar.

Michel Rooryck: "Kortrijk ondergaat sinds enkele jaren een ware metamorfose: het nieuwe stadsdeel Kortrijk Weide en straks het subtropische zwembad, de geslaagde verlaging van de Leieboorden. Nieuwe projecten staan op de wachtlijst als de nieuwe Reepbrug, de aanleg van een nieuwe jachthaven, de herwaardering van het kanaal Bossuit-Kortrijk. Maar sinds kort staan we voor een onverwacht geschenk uit de hemel. De Broeltorens kunnen eindelijk ademen. Door toevallige omstandigheden is de omgeving rond deze 15de eeuwse militaire architectuur gesaneerd en komen deze middeleeuwse torens echt tot hun recht. Kortrijk krijgt zo een unieke kans om van deze omgeving rond de Broeltorens een volwaardige groene long te maken  die tot in het centrum van de stad raakt."

Rooryck lanceert een petitie om het stadsbestuur op andere gedachten te brengen. Rooryck: "Wij, Kortrijkzanen en sympathisanten, verzoeken het gemeentebestuur haar plannen dringend te herzien en te overwegen de voorziene projectontwikkelingen(Dam, de Paulientjes) te stoppen, de gronden in te kopen en er  een groene bestemming aan te geven .Het is nu of nooit om te vermijden dat men later de stad verwijt voor zijn gemiste kans. Kom op voor een groene en gezonde long aan de Leie." De petitie komt rijkelijk laat want de gronden zijn al verkocht aan een ontwikkelaar.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio