FOTO. Je was weer geweldig op de nieuwjaarsreceptie

Onder leiding van het nieuwe gemeentebestuur en het feestcomité kwamen vele honderden inwoners van Wachtebeke afgezakt naar het Persynplein voor de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie. Dansen, toespraken, een cavaatje of warme soep, de zon en vele kussen: alles had het Persynplein in zich om de Wachtebekenaar zich goed te laten voelen. Rita De Bruyne won de eindejaarstombola met 500 euro aan waardebonnen. Voor ontspanning zorgde dansgroep WaDa?! en de Koninklijke Harmonie De Eendracht. Fotograaf Roland Vereecke was ook ter plaatse en maakte ook enkele kiekjes.

Voor de zevende maal organiseerde het gemeentebestuur, samen met het feestcomité, zijn nieuwjaarsrecptie onder de slogan ‘Wachtebeke Leeft en Wachtebeke Geeft’ Burgemeester Rudy Van Cronenburg (ANDERS) had het over Music For Life, over de verwezenlijkingen van de laatste zes jaar en over de toekomst voor de 7.787 inwoners van de gemeente. Voor het eerst werd er ecologisch gedacht, de dranken werden geschonken in herbruikbare bekers.

In zijn speech zei de burgemeester dat ze verder gaan met het uitvoeren van de plannen inzake inspraak en informatie via verschillende kanalen. “Het herstel van de sociale samenhang in Wachtebeke is een andere belangrijke pijler van het bestuur, met vrijwilligers. Het dorpsrestaurant heeft een vast publiek en de maaltijdbedeling aan huis groeit sterk”. Begin februari zal de wijkwerking zich beraden over haar verdere ontplooiing: “de wijkplatforms zijn nu echt een factor van belang in Wachtebeke”, zei de burgemeester.

Derde fase van dorpskernvernieuwing niet voor 2020.

“Ramonshoek moet tegen eind dit jaar afgewerkt zijn en verder is er de aanleg van een dubbel fietspad tussen Zaffelare en Zelzate in de Meersstraat en Walderdonk. De landbouw- en trage wegen worden verder hersteld. Vòór de komende zomer moet het derde deel van het fietspad op de spoorwegbedding naar Zelzate aangelegd worden. De trajectcontrole op de N449 geeft zeer goede resultaten op het gebied van snelheid en de derde fase van de dorpskernvernieuwing is voorzien voor volgend jaar”.

Verder had de burgemeester het over de veiligheid: “dit is een kerntaak voor ons als overheid; de ANPR-camera’s zijn geplaatst en de resultaten zijn veelbelovend inzake het opsporen van daders van diefstallen. Het Buurt Informatie Netwerk (BIN) telt ondertussen tweehonderd leden en enkele honderden inwoners schreven zich in bij Be Alert in geval van noodsituaties”.

Thibaud Cortens tenslotte, de kinderburgemeester, wenste, ook in naam van de voltallige kindergemeenteraad een warm en gelukkig nieuw jaar. “Wij zullen vooral in het nieuwe jaar proberen aan enkele belangrijke punten te werken. Dat gaat vooral over: verkeersveiligheid, maatregelen tegen de opwarming van de aarde en voldoende mogelijkheden voor kinderen om te spelen in onze gemeente. Kortom, we willen van Wachtebeke een nog groenere, veiligere en leukere gemeente maken.”  

Schepen van lokale economie, Piet Penneman (Open VLD) mocht daarna de doos met alle binnengebracht loten van de eindejaarstombola overhandigen aan een onschuldige kinderhand. Die hand trok er Rita De Bruyne uit als winnares van vijfhonderd euro aan waardebonnen bij de aangesloten handelaars, Serge Meuleman won de tweede prijs, Georgette Corthals uit de Sint-Francisdijk was goed voor brons. 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio