Op 1 februari 1969 huwden Guido De Fleurquin (71) en Lydia Vleurinck (69) in Zelzate. Toenmalig burgemeester Livien Danschutter was de plechtigheid vergeten waardoor toenmalig schepen Etienne Van de Walle hen in de echt verbondt. Ze hadden elkaar leren kennen in de Patria tijdens één van de regimentsfeesten van de Tweede Gidsen.

Guido begon als werknemer bij de NMBS alvorens hij aan de slag ging bij Sidmar, het huidige ArcelorMittal Gent. Lydia werkte bij de productieafdeling van Philips in Terneuzen.

Het koppel kreeg met Rinaldo één zoon en die zorgde zelf voor twee zonen, Dario en Ingo en één dochter, Marie. Dario is ondertussen ook al papa geworden van de drie maand oude Aglaia.

Nu is er tijd voor hun hobby’s te doen. Guido is vurig supporter van KVV Zelzate waardoor hij geen enkele thuis- of uitwedstrijd mist, hij zit er tevens in het sponsorcomité. Ook bij de wielertoeristen van WTC De Katte is Guido nog actief. Lydia van haar kant heeft één grote hobby: naar het cyclocross kijken.

Uit handen van een afvaardiging van het gemeentebestuur kregen de twee een cadeau namens de bevolkging en een bon van Hotel/Restaurant namens het gemeentebestuur. Ook in naam van het Paleis werd een oorkonde overhandigd.

Vanavond trekt het gouden koppel naar restaurant Den Hof waar vrienden en familie zullen klinken op de komende vijftig jaar.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio