Boekstart als lokaal stimulerend taal- en leesbeleid

Boekstart als lokaal stimulerend taal- en leesbeleid

Steven Thanghe (bibliothecaris), Ellen van Opstaele (K&G), Nadine Verhoeven (vrijwilliger Reddie Teddie), Kobe met mama Eline en papa Björn, Alice en Leanne met mama Frauke en papa Thomas poseren bij de voorstelling van Boekstart in Zelzate Foto: if

Zelzate - Boekstart is een initiatief van ‘Iedereen Leest.. Die organisatie wil ouders met hun kleine kinderen laten genieten door hen regelmatig een boekenpakket met informatie over voorlezen en over de bibliotheek cadeau te doen.

In Zelzate vertaalt 'Boekstart' zich in een samenwerking tussen de bib, Kind & Gezin en Reddie Teddie. In de praktijk willen de initiatiefnemers ouders van jonge kinderen tijdens de voorschoolse periode verschillende cadeau’s bezorgen.

Bij K&G wordt op zes maanden een babypakket meegegeven met een knisperboekje en een brochure, dit wordt gefinancierd door de Vlaamse Overheid. Op 15 maanden geeft K&G een uitnodiging mee om in de bibliotheek een peuterpakket op te halen. Dit is een tas met twee, aan de leeftijd aangepaste, boeken. Ook de brochuere ‘Peuters houden van boeken’ wordt meegegeven en dit laatste wordt gefinancierd door de gemeente. Op twee jaar wordt nog eens een herinnering meegegeven vanuit K&G.

Boekstart wil met zijn partners een lokaal stimulerend taal- en leesbeleid voeren. Kinderen die vroeg kennismaken met boeken zouden sneller kunnen lezen en beter kunnen rekenen. Onderzoek wijst ook uit dat za later vlugger lid zijn van de bibliotheek. Boekstart wil alle kinderen gelijke kansen geven door de materialen en de boekstartboodschap zo breed mogelijk te verspreiden via de consultatiebureaus van K&G en de bibliotheek.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio