Voetbal in derde provinciale: SK Wachtebeke – FC Sint-Kruis-Winkel (17/2/2019 – 15 uur)

Feeststemming bij SKW bij ontvangst buren uit Winkel

Feeststemming bij SKW bij ontvangst buren uit Winkel

Foto: CREDIT

Wachtebeke - Zondag staat de langverwachte derby tussen de buren uit Wachtebeke en Winkel op het programma. En aangezien ook de zon van de partij zal zijn verwacht SKW een grote opkomst. “En we zullen de supporters verwennen”, zegt Tom De Fleurquin.

Zowel bij Wachtebeke als bij Sint-Kruis-Winkel lopen er verschillende spelers met een verleden bij de tegenstander. Neem daarbij nu ook de overgang van Winkels doelman Van Steeland naar Wachtebeke en je zal alweer die aparte sfeer die er rond deze derby hangt kunnen opsnuiven.

Om die speciale sfeer te kanaliseren organiseert SK Wachtebeke verschillende soorten randanimatie. Zo wordt er om te beginnen een pronostiek georganiseerd waarbij een biermand door de Wabeekse Drankencentrale wordt weggeschonken aan de winnaar. Ook Slagerij Cockuyt, één van de hoofdsponsors van de thuisploeg, doet zijn duit in het zakje. Er zal voor elke supporter een hamburger gebakken worden.

Om de sfeer optimaal te houden wordt er een extra tent opgesteld met een toog waardoor de club hoopt iedereen vlot en vlug te kunnen bedienen. De besturen van beide elftallen worden tijdens de rust verwend met een hapje en een drankje en “na de wedstrijd proberen we met een streepje de sfeer aan te houden om alzo een gezellige feestnacht in te gaan”, aldus Tom De Fleurquin.

Sportief gezien zijn beide ploegen de evenknie van elkaar. Wachtebeke staat op plaats vijf met 38 punten, Sint-Kruis-Winkel is zesde met 34 punten. Op Winkel eindigde de derby met de kleinst mogelijke voorsprong in het voordeel van Wachtebeke door een doelpunt van Steinweller, een kwartier voor het einde. Wachtebeke haalde in zijn elf thuiswedstrijden 23 punten, Sint-Kruis-Winkel puurde 16 punten uit elf uitwedstrijden. SKW pakte één op twaalf uit de laatste vier wedstrijden, SXW zet daar amper twee punten meer tegenover.

De wedstrijd zondag start om 15 uur in de Wachtebeekse Sportstraat. Beide ploegen hebben noch gekwetsten noch geschorsten waardoor ze alle twee op hun sterkst kunnen aantreden. De clash wordt geleid door Jurgen Van Gulck die wordt bijgestaan door Lawrence Van Dort en Emmy Dyck.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio