Drie bronzen judomedailles op Belgisch Kampioenschap

Drie bronzen judomedailles op Belgisch Kampioenschap

Thomas De Rubbel kan het afmaken met een houdgreep, die hem het brons oplevert. Foto: Judoclub Zelzate

Zelzate - Afgelopen weekend gingen in Antwerpen de Belgische Kampioenschappen judo door. Judoclub Zelzate vaardigde Thomas De Rubbel af, de zusjes Bombello gingen namens Judoclub Eeklo.

Het Belgisch judokampioenschap was het eindpunt voor de geselecteerde judoka’s in U15, U18 en U21. Zaterdag kwamen de jongens aan de beurt en er werd begonnen met U15, waarin Thomas De Rubbel zich bevond. Het Oost-Vlaams goud en het Vlaams brons bracht hem naar Antwerpen waar de beste vier Vlamingen en de beste vier Walen tegen elkaar uitkwamen. 

Thomas vocht in de gewichtsklasse van -60 kg. en zijn eerste wedstrijd was al meteen tegen de Waalse kampioen. Ondanks dat hij zonder enig complex voor de aanval koos verloor Thomas dit duel door een opofferingsworp en schouderworp en kwam hij daardoor in de herkansingen terecht. Daarin vocht hij bijzonder gedreven om te willen winnen. En dat werd beloond door twee vice-kampioenen uit te schakelen en dit telkens met een ipponzege. De eerste ging eruit door een opofferingsworp (+10) en de volgende kon Thomas bedwingen met een opofferingsworp en een gevolgde houdgreep (+10). Dat leverde hem brons op.

Zondag kwamen de drie zusjes Bombello op de tatami. Bij de U18 -57 kg. vocht Angelina Bombello. Ze won haar eerste kamp tegen de Waalse Oceane Clonen maar moest in de volgende ronde haar meerdere erkennen in de Luikse Chloe Art. In de herkansingen was Angelina te sterk voor Fatima Loukili uit Anderlecht waardoor ze de bronzen medaille pakte. Nog bij de U18 maar dan in de klasse tot 63 kg. verloor Alessandra Bombello haar eerste wedstrijd tegen de Doornikse Cheimae Dinia maar aangezien die de volgende ronde verloor moest Alessandra met lege handen huiswaarts keren.

Bij de dames U21 tot 63 kg. trad de oudste van de drie zusjes, Alissia, aan. De eerste ronde was ze vrijgeloot maar in de volgende ronde was Lola Van Overstraeten uit Mons te sterk. In de herkansingen was ze zelf te sterk voor Carla Lagrange waardoor ze ook de bronzen medaille in de wacht sleepte.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio